Babe-possu seikkailee Turun Kaupunginteatterin päälavalla

BABE – urhea possu Turun Kaupunginteatterissa
Timo Väntsi esittelee Babe-possunukkea, joka nähdään loppuvuodesta Turun Kaupunginteatterin lavalla. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

Kaupunginteatteri lastaa päälavan kaikenikäisten sydämet valloittavalla possulla ja aimo tulvahduksella värikästä maalaiselämää.

TEATTERI. Turun Kaupunginteatterin päänäyttämöllä 15. marraskuuta ensi-iltansa saava Babe – urhea possu perustuu Dick King-Smithin vuonna 1983 kirjoittamaan kirjaan, joka jalostui musiikkinäytelmäksi David Woodin käsissä. Myös vuonna 1995 valmistunut samanniminen elokuva on toiminut innoittajana.

– Kaikki me rakastamme sankareita. Etenkin kun sankari on ennakkoluuloton, rohkea, toiset huomioon ottava, utelias, vilpitön ja söpökin – sellainen hyvin epätodennäköinen sankari. Sitä ennen kaikkea Babe – urhea possu on, koska se päätyy kaikkia vaihtoehtoja uhmaten paimenpossuksi voittaen paimenkoirien grand prixin, ohjaaja Milko Lehto sanoo.

Turun Kaupunginteatterissa fantasiamaailma herätetään henkiin näyttelijöiden ja nukketeatterin ammattilaisten yhteistyönä. Urhea Babe heiluttaa saparoaan Heini Maarasen rakentamana nukkena. Rooleissa nähdään Turun Kaupunginteatterin näyttelijöitä ja nukettajia, joita ohjaa Timo Väntsi.

– Hienoa, että päästään tekemään nukketeatteria isolle näyttämölle. Tehtävänäni on olla nukketeatterikoreografi ja -ohjaaja. Nukkeharjoitukset alkavat muutamaa viikkoa ennen kuin aloitetaan koko porukan kanssa, että nuket ovat sitten vetreässä kunnossa, kun ne laitetaan samaan tilaan näyttelijöiden kanssa, pitkän linjan nukketeatterintekijä Väntsi kertoo.

Lavastuksesta vastaa Jani Uljas ja puvustuksesta Tuomas Lampinen. Koreografina toimii Ulriikka Heikinheimo, valosuunnittelijana Mika Randell ja äänisuunnittelijna Eero Auvinen. Naamioinnin on suunnitellut Anna Kulju.
– Musiikkiteatterista kun puhutaan, niin esityksessä on paljon musiikkia. Esityksen kapellimestarina toimii Jussi Vahvaselkä, Lehto toteaa.

Roolityöskentelystä vastaavat Minna Hämäläinen, Sirpa Järvenpää, Pia Kalenius, Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Anna-Kaisa Kuisma, Helena Puukka, Pauliina Saarinen, Riitta Salminen, Markus Ilkka Uolevi ja Aaro Wichmann.

Katariina Mäkinen-Önsoy