Laitilan Untamalassa joulumarkkinat lauantaina 30.11.

Antti joulut alottaa, Tuomas tupaan taluttaa”, sanoi vanha kansa. Se tarkoitti, että jouluvalmistelut on aloitettava Antin päivänä 30. marraskuuta ja kaiken piti olla valmiina Tuomaan päivänä 21. joulukuuta.

LAITILA. Untamalan suositut joulumarkkinat järjestetään taas lauantaina 30. marraskuuta kello 10–14 Kylätalo Ventolassa ja sen pihapiirissä. Antin päivän kunniaksi markkinoilta löytyy sekä vanhan ajan markkinatunnelmaa että lahjaideoita moneen makuun. Myynnissä on makoisia jouluherkkuja ja käsityöläisten laadukkaita tuotteita. Erikoisuutena ovat muun muassa hunajatuotteet, puukäsityöt ja kauniit ovikranssit.

Sarkin talonpoikaismuseo on myös avoinna joulumarkkinoiden aikaan ja Kylätalon kahvilassa voi nauttia perinteistä höyryävää riisipuuroa ja luumusoppaa. Ensimmäisen adventin aaton kunniaksi myös kylän ylpeys, Pyhän Pietarin kirkko on yleisölle avoinna.

Arvelan navetta täynnä touhua Vanhalan Villalampaan myötä

Vanhalan Villalammas viihtyy Arvelan tilan pihapiirissä, upeaksi kunnostetussa navetassa. Vintin buffetissa on tarjolla kahvia, glögiä ja pipareita. Mukaan voi ostaa myös kotitekoisia lämpimäisiä, kuten saaristolaisleipää. Vintissä on myynnissä käsin värjättyjä villalankoja ja villatuotteita.

Lampola on auki koko tapahtuman ajan, ja lampaiden kanssa on mahdollista otattaa itsestään kuva joulutervehdyskorttia varten. Hyvällä tuurilla voi nähdä myös komean Eemeli-pässin! Viiriäiset ovat virkeinä paikalla ja niiden pieniä munia on myynnissä. Myös angorakani Brutus seikkailee lasten ilona.

KasiTori panostaa lähituotteisiin ja kotimaisuuteen

Monipuoliselta KasiTorilta löytyy monenmoista kotiin vietävää, kransseista joulukuusiin ja kauralyhteistä jouluisiin lahjatavaroihin. Joulupöytään löytyy aineksia juureksista kananmuniin sekä myös valmiita jouluisia laatikkoruokia. Samalla kerralla voi ostaa tuoksuvat joulukukat kotiin tai tuliaisiksi. Kahviossa on tarjolla kahvia ja tietenkin glögiä, joulutorttuja ja muita herkkuja.

Kauneimmat joululaulut

Untamalan joulutapahtumat jatkuvat keskiviikkona 11. joulukuuta kello 18, jolloin lauletaan Kauneimpia joululauluja Untamalan kirkossa.