Tiistaina 26.11. keskustellaan Varissuon historiasta

TURKU. Historian tutkija FL Veikko Laakso luennoi Varissuon historiasta tiistaina 26. marraskuuta kello 18 alkaen Varissuon kirkossa. Illan aikana Laakso kertoo, miksi ja miten Varissuosta tuli Varissuo. Luennolla kuullaan lisäksi, mikä on ollut kaupungin, seurakuntien, suunnittelijoiden, rakentajien, yhteisen huoltoyhtiön ja asukkaiden panos kehityksessä. Esille nousevat myös Varissuon oman lämpölaitoksen edut, alueen erikoiset kadunnimet sekä lähiö kotiseutuna ja paikallisidentiteetin lähteenä.

Itäisessä Turussa sijaitsevaa Varissuota alettiin rakentamaan vuonna 1975, ja kaupunginosan nousu tyhjästä parhaimmillaan yli kymmentuhannen asukkaan lähiöksi oli nopea. Vaikka suuri, omaleimainen ja kansainvälinen Varissuon lähiö on iältään verrattain nuori, sen kehityshistoria on tapahtumarikas ja mielenkiintoinen.

Laakso on asunut jo vuosikymmeniä Varissuon tuntumassa Lausteella ja sitä kautta Varissuo on hänelle hyvinkin tuttu. Lisäksi hän on kirjoittanut Akseli Kiinteistöpalveluiden 40-vuotishistoriikin ja Turun kaupungin itsenäisyyden ajan historian, joiden kautta Varissuon historia on tullut hänelle hyvinkin tutuksi.

Katariinanseurakunnan järjestämä luento on suunnattu kaikille varissuolaisille ja alueen historiasta kiinnostuneille.