Suomen suurin koiralenkki liikuttaa lauantaina myös Turussa ja Raisiossa

Musti ja Mirri järjestää lauantaina 23. marraskuuta klo 12 alkaen yhteislenkin ympäri Suomen. Noin tunnin mittaiselle lenkille ovat kaikki tervetulleita koiran kanssa tai ilman. 
 
– Ryhmälenkit ovat hyvä tapa virikkeellistää koiran arkea. Vaikka ajattelemmekin helposti, että koirat vain kulkevat hihnassa samaan suuntaan, eivätkä noteeraa toisiaan millään tavalla, niin siinä on kuitenkin koko ajan vuorovaikutus käynnissä. Toisaalta juttukaveri lenkille piristää myös meidän ihmisten marraskuista arkea, toteaa eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola. 
 
Vuoden haukutuin kuukausi teeman alla tapahtuvan lenkin tarkoitus on muistuttaa koiranomistajia liikunnan ilosta myös marraskuussa.
 
– Me ihmiset voisimme enemmän tarttua pieniin arkisiin tilanteisiin, kuten koirat. Tähän aikaan vuodesta moni meistä liikkuu ulkona naama peruslukemilla, mutta koiran kanssa ei aina tarvitse käyttäytyä normien mukaan. Voisimme aivan hyvin osallistua koiriemme aitoon iloon, juoksennella lyhtypylväiden välissä tai peuhata lumessa, muistuttaa eläintenkouluttaja Liisa Tikka.
Yhteislenkki lähtee myymälän läheltä tai muusta sovitusta paikasta ja kestää noin tunnin. Raision ja Turun myymälät ovat mukana tempauksessa. Oman paikkakunnan lenkkitiedot voi tarkistaa lähimmän myymälän Facebook-sivulta.
Musti ja Mirri tarjoaa osallistujille ulkoilupaketin. Lisäksi jokaista lenkille osallistunutta ihmistä kohti lahjoitetaan 1 kg kuivaruokaa paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen.