Liedon kunnanvaltuusto äänesti veroprosenteista

Sopeutustoimet odottavat lausuntoja lautakunnilta

LIETO. Liedon kunnanvaltuusto hyväksyi 11.11. kokouksessaan talousarvion 2020 sekä taloussuunnitelman 2020–2022 kunnanhallituksen päätösehdotuksen mukaisesti. Sekä tulo- että kiinteistöveroprosentti kirvoittivat valtuuston äänestämään. Tuloveroprosentti päätettiin pitää ennallaan kunnanhallituksen esityksen mukaisesti äänin 36–7. Kunnanvaltuusto hyväksyi äänin 35–8 kunnanhallituksen päätösehdotuksen yleisen kiinteistöveroprosentin korottamisesta 0,2 %-yksikköä 1,0:stä 1,20:een.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta antaa lausuntonsa kirjastoautotoiminnan lakkauttamisesta tiistaina 19.11. kokouksessa. Kunnanhallitus käsittelee lausuntoa maanantaina 25.11. kokoontuvassa iltakoulussaan.

Muita sopeutustoimia olisivat Tarvasjoella sijaitsevan uima- ja liikuntahallin lakkauttaminen. Samalla suunnitellaan uuden liikuntasalin rakentamista Tarvasjoen koululle. Kunnanhallitus pyytää lausunnot varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnalta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalta ja tekee lakkauttamisesta esityksensä kunnanvaltuustolle vuoden 2020 alkupuolella.