Raision Vesi Oy päätti alentaa loppuvuoden vesimaksuja

RAISIO. Raision Vesi Oy päätti yhtiökokouksessaan 11. marraskuuta alentaa loppuvuoden 2019 vesi- ja jätevesimaksuja sekä jättää perusmaksut kokonaan perimättä. Muutos koskee loka–joulukuun ajanjaksoa.

Loppuvuoden alennettu kuutiohinta veden osalta on 2,05 / m3 (sis. alv 24 %) ja jäteveden osalta 1,81 € / m3 (sis. alv 24 %). Normaalit veden sekä jäteveden kuutiohinnat ovat arvonlisäverollisina hieman yli euron verran alennettuja taksoja enemmän (vesi 3,12 € / m3, jätevesi 2,89 € / m3, pientalon perusmaksut 16,12 € / kk). Alennuksen keskimääräinen, laskennallinen vaikutus nelihenkiselle omakotitalossa asuvalle perheelle on noin 110 euroa. Todellinen vaikutus on kuitenkin kuluttajakohtainen, riippuen kotitalouden koosta ja vedenkäytöstä.

Taksan alentaminen on mahdollista, sillä yhtiön toiminnan jatkuvan kehittämisen seurauksena toiminnan kulut ovat jonkin verran pienentyneet. Lisäksi yhtiön tulot ovat olleet hieman ennakoitua paremmat tänä vuonna. Raision Vesi Oy etsii erilaisia keinoja vesi- ja jätevesitaksojen kokonaistason laskemiseen jatkossa.