Paimion joulumarkkinat keräsi satoja kävijöitä – tonttupolku avataan tänään

PAIMION perinteiset joulumarkkinat järjestettiin sunnuntaina 24. marraskuuta kaupungintalolla. Jouluvalojen sytytyksellä ja pikkujoulurauhanjulistuksella alkanut tapahtuma oli tulvillaan paikallisia itsevalmistettuja tuotteita. Kaupungintalon piha, aula ja  näyttelyparvi sekä kirjaston lukusali olivat täynnä myyntipisteitä. Erityisen suuressa roolissa olivat luokkaretkilleen rahaa keräävät koululuokat, joilla oli kosolti jouluista myytävää, arvottavaa ja esitettävää.

Joulumarkkinat keräsi satoja kävijöitä.

Pihalla koirat vetivät lapsia kärryissä, joulupukki ja joulumuori kiertelivät jakamassa karkkia ja kuuntelemassa lahjatoiveita ja tiernapojat esiintyivät. Kirjastossa kuultiin Paimion Musiikkiopiston huilutrion musisointia ja koristeltiin piparkakkuja. Pelmun Wiihdeorkesteri viihdytti markkinakansaa näyttelyparvella ja Paimiosalissa pyörivät SunPaimio-videot.

Lapset viihtyivät kärryajelussa.
Ja pääsivät rapsuttelemaan koiria.

 

Erityisesti koululuokilla oli paljon myytävää.
Myös paikallisia käsitöitä oli tarjolla yllin kyllin.
Joulupukki jakoi karkkia ja kuunteli lahjatoiveita.
Koululaiset lauloivat joululauluja.
Glittertatuoinnit tekivät kauppansa kirjastossa.
Pelmun Wiihdeorkesteri tahditti jouluostoksia näyttelyparvella.
Kaikkea kaunista pukin konttiin.
Ja kauppa käy!
Myös perinteisiä piparkakkutaloja ja olkipukkeja oli tarjolla.

Paimion Yrittäjien pisteellä kirjastossa lapset pääsivät askartelemaan itselleen Tonttupolku-rintanappeja ja saivat mukaansa Tonttupolun kartan. Tästä maanantaista lähtien tonttuja ilmaantuu Paimiossa noin 30 paikkaan.

– Tonttuja on löydettävissä lähemmäs 150. Osa niistä kertoo tarinan itsestään. Osa on pieniä, osa isoja; joku tonttu saattaa auttaa ihmisiä, jotkut voivat olla vähän kujeileviakin, kertoo Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin. 

Karttoja saa edelleen kirjastosta sekä paimiolaisista liikkeistä. Ja toki niitä tulee varmasti vastaan Paimiossa liikkuessa, vaikkei niitä erikseen yrittäisi etsiä. Tonttupolun toteuttavat Paimion kaupunki sekä paikalliset yritykset ja yhdistykset.

– Idea lähti Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingiltä ja sitten yrittäjät lähtivät luomaan toteutusta ja laittamaan hommaa kasaan. Tähän ei liity mitään kilpailua tai palkintoa, vaan haluamme vain saada ihmiset liikkeelle ja hyvälle joulumielelle. Ja toki toivomme, että tonttuja etsimällä ihmiset eksyisivät sellaisiin liikkeisiin, joissa eivät ehkä ole ennen käyneet, Axelin taustoittaa.

Viime vuonna Paimion Yrittäjät valaisivat Vistantien jouluvaloilla. Sama valaistus on käytössä tänäkin vuonna. Sitäkin on hiukan lisätty valaisemalla kadun lisäksi puita Vistantien varrelta.

Joulutapahtumia on luvassa Paimiossa vielä ainakin perjantaina 29. marraskuuta ja sunnuntaina 1. joulukuuta kello 17. Perjantaina vietetään Alanteen tilan ja Sallan Pajan vanhaan navettaan rakennetun joulupuodin avajaisia osoitteessa Juntolantie 413, Paimio.  Sunnuntaina taas vietetään Joulukujan avajaisia Paimion Postinkujalla. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan joulurauhan julistus, glögi- ja piparitarjoilu, joulupukin vierailu karkkikulhoineen sekä elävää joulumusiikkia. Joulukujan valot syttyvät jo 29. kerran ja ne tuovat valoa kulkijoille aina tammikuun puoleenväliin asti.