Naantalin yhteiskoulun tuki järjestää digitukiopetusta

Naantalin yhteiskoulun tuki
Naantalin yhteiskoulun tuki ry:n hallituskokoonpanon muodostavat Sirpa Hagsberg, Timo Tirri, Irma Aarnio ja Timo Havia taustallaan Naantalin yhteiskoulussa toimineen torvisoittokunnan puhaltimet. Kuvasta puuttuvat hallituksen jäsenet Katri Tuominen ja Asta Manner. Kuva: KATARIINA MÄKINEN-ÖNSOY.

Vuonna 2015 satavuotisjuhliaan viettäneellä Naantalin yhteiskoululla on aktiivinen alumniyhdistys, Naantalin yhteiskoulun tuki ry. Yhdistys järjestää monenlaista tapahtumaa entisten ja nykyisten oppilaiden yhteentuomiseksi.

NAANTALI. Naantalin yhteiskoulun tuki ry järjestää yhteistyössä vanhempainyhdistysten ja oppilaiden kanssa tukiopetusta torstaina 14. marraskuuta kello 16–18 Naantalin lukiossa ja Suopellon koulussa. Tukea digiasioissa tarvitsevat voivat ilmoittaa tulostaan naantalinyhteiskouluntuki@gmail.com -osoitteeseen tai Pieneen Kirjapuotiin. Kymmenen euron suuruisen osallistumismaksun tuotto menee tukiyhdistyksen kautta oppilaille.

Yhteiskoulun 100-vuotisjuhlien jäljissä vuonna 2016 perustetun alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Sirpa Hagsberg.
– Monella ikäihmisellä on älylaite, jonka käyttöön he toivoisivat opastusta, puhumattakaan sovelluksista, joita laitteet sisältävät. Osallistuakseen ei tarvitse olla koulun entinen oppilas, vaan tapahtuma on kaikille avoin.
– Tilaisuudessa on tarkoitus perustaa yhteiskoulun tuelle myös omat nettisivut. Facebook-sivut meillä jo on, mutta nettisivut vielä puuttuvat, jatkaa Hagsberg.

Digiasiat yhdistävät sukupolvia

Hallituksen jäsen Timo Tirri kertoo, että idea tilaisuuden järjestämiseen lähti yhteisöllisyyden edistämisestä, nuoren ja vanhan sukupolven kohtaamisesta.
– Lähdimme liikkeelle siitä, missä asioissa nuoret ovat hyviä ja me huonoja. Siitä syntyi ajatus digiklinikan perustamisesta. Oppilastutorit pääsevät opettamaan vanhempaa ikäluokkaa, miten nämä hommat hoituvat.

Digiklinikka on ensimmäinen tapahtuma, jonka yhdistys järjestää yhteistyössä oppilaitosten ja vanhempainyhdistysten kanssa.
– Tarkoitus on järjestää samankaltaisia tilaisuuksia lisääkin, mikäli kiinnostusta riittää. Olemme ennen kaikkea alumniyhdistys, joka pyrkii tuomaan entisiä ja nykyisiä oppilaita yhteen, Hagsberg toteaa.

Kaiken toiminnan, jäsenmaksujen ja tapahtumien, tuotot ohjataan oppilaiden hyväksi. Olemme näiden neljän toimintavuotemme aikana toimittaneet stipendivaroja Maijamäen ja Suopellon kouluille sekä Naantalin lukiolle, lisää Hagsberg.

Monipuolista alumnitoimintaa

Naantalin yhteiskoulun tuki on järjestänyt Naantalin lukion yrittäjäkurssilaisten kanssa alumni-iltamia. Osana koulun 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa kuultiin yleisöluentoja, joiden puhujiksi kutsuttiin yhteiskoulun entisiä oppilaita.
– Lisäksi valitsemme Vuoden alumnin, joka julkistetaan ylioppilasjuhlissa vuosittain, Hagsberg kertoo.

Yhdistyksen perustajajäsenistä hallituksessa vaikuttavat vielä Irma Aarnio ja Timo Havia.

Jäseneksi voivat liittyä kaikki yhteiskoulun entiset oppilaat, opettajat ja muut henkilökunnan edustajat, Aarnio sanoo.

Ensi keväälle on kaavailtu monenlaista uutta tapahtumaa.
– Maaliskuussa Naantalin urheilutalolla vietetään yhteiskoulun yhteistä luokkajuhlaa. Gaalailtaan on kaavailtu myyjäisiä, huutokauppaa ja musiikkia eri vuosikymmeniltä. Kristoffer-salissa järjestämme äitienpäiväkonsertin, jonka teemana on Laila Kinnusen musiikki, Havia toteaa.

Ensi vuoden merkkitapahtumiin kuuluu myös Ringbomin koulutalon 100-vuotisjuhla. Ringbomin huvilassa toimii tänä päivänä Muumimaailman toimisto.
– Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Ringbomin huvila vihittiin yhteiskoulun käyttöön. Koulukäytössä se oli vuoteen 1956 saakka. Osa alumniyhdistyksen vanhimmista jäsenistä on käynyt siellä koulua ja osa myöhemmin päiväkotia, Havia kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy