Mielipide: Raision Keskustalta jyrkkä ei veronkorotukselle

MIELIPIDE. Raision Keskustan kunnallisjärjestö on syyskokouksessaan tuominnut jyrkin sanoin Raision vasemmistopuolueiden veronkorotus vaatimukset.

Raision kaupunginhallitus päätti vasemmistopuolueiden ja vihreiden tuella kaupunginjohtaja Ari Korhosen esityksestä  esittää valtuustolle kunnallisveron nostamista nykyisestä 19,75:stä 20,25:een.

Päätös syntyi äänin 6–5. Keskusta, Kokoomus ja PS äänestivät veronkorotusta vastaan ja että veroprosentit pidetään nykyisellään, mutta esitys ei saanut enemmistöä taakseen.

Valitettavaa, että hävisimme äänestyksen. SDP, Vasemmisto ja Vihreät haluavat nostaa raisiolaisten veroja. Tämä osoittaa kyvyttömyyttä etsiä muita sopeuttamiskeinoja talouden tasapainottamiseksi kaupungissa, jonka työttömyysprosentti on maan alhaisimpia.

Veronkorotus on aina huonoin vaihtoehto ja sen on oltava myös viimeinen vaihtoehto keinovalikoimassa talouden tasapainottamiseksi. Raisio on jo nyt muuttotappiokunta ja tämä veronkorotus vain lisää sitä. Raisiossa veroprosentti ei voi olla naapurikuntia korkeampi, jos haluamme olla houkutteleva kaupunki uusille ja nykyisille asukkaille.

Raision Keskusta ei voi hyväksyä veroprosentin korotusta.  Raision Keskusta pitää siis lupauksen, jonka antoi kunnallisvaalien vaaliohjelmassa.

Eero Vainio, Raision Keskustan puheenjohtaja