Syyskauden viimeinen Ilta sinulle -tilaisuus tänään Raision seurakuntasalissa

Illan puhujavieraina Sami Elorinne (kuvassa) ja Laura Kalaja, joka vastaa myös illan musiikista. Kuvaaja Jukka Saarinen.

RAISIO. Raision seurakunnan syyskauden viimeisessä Ilta Sinulle -tilaisuudessa keskiviikkona 6. marraskuuta kello 18 kuullaan muun muassa ajatuksia aiheesta ”Tyhjyyttä täyttämässä. Riippuvuuksista vapaaseen elämään ja ateismista uuteen uskoon.” Omakohtaisia kokemuksia tyhjyydestä ja sen täyttymisestä omassa elämässään ovat kertomassa päihde- ja terapiatyöntekijä Sami Elorinne ja muusikko Laura Kalaja, joka myös vastaa illan musiikista.

Illanviettäjiä on viime aikoina ollut yli kaksisataa, mikä riittää täyttämään sekä tilavan seurakuntasalin että pihan parkkipaikat. Autoilijoita opastetaankin käyttämään Raision kirkon pysäköintialuetta seurakuntatalon paikkojen täyttyessä.

– Ilta Sinulle -tilaisuuksiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita, niihin on vapaa pääsy ja myös iltapala on maksuton, kertoo Raision seurakunnan tiedottaja Anne-Sophie Kajander.

– Mielenkiintoiset puheenaiheet, vierailijat ja lämminhenkiseksi luonnehdittu ilmapiiri ovat puhutelleet monia Ilta Sinulle -tilaisuuksiin osallistuneita, ja Raision seurakuntatalo on kerta toisensa jälkeen täyttynyt niin uusista illanviettäjistä kuin vakiokävijöistä. Iltojen kasvava suosio ja myönteinen palaute ovat yllättäneet järjestäjätkin, hän jatkaa.

Iltojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa tavallisista seurakuntalaisista koostuva vapaaehtoistiimi. Tiimiläisten toiveena on ollut luoda ihmisläheinen avoimien ovien tapahtuma, jonne on helppo tulla, ja jonka sisältö voisi rohkaista, ilahduttaa ja koskettaa kuulijoita vähän pintaa syvemmältäkin ja tarjota heille jotakin hyvää evääksi arkeen.

Muutaman kerran vuodessa järjestettävissä illoissa käy niin miehiä kuin naisiakin ja raisiolaisten lisäksi myös monia muita lähiseudun asukkaita.

– Iltojen aikana on mahdollisuus tavata tuttuja ja tutustua muihin paikalla olijoihin. Ohjelmaan kuuluu paljon musiikkia ja mielenkiintoisia puhujavieraita sekä myös herkullinen iltapala ja mukavaa yhdessäoloa, joka jatkuu joskus pitkäänkin tuttuja tavaten ja muihin illanviettäjiin tutustuen, Kajander kertoo.