Mielipide: Liikenneyhteyksien puute on kehityksen jarru Naantalissa

MIELIPIDE. Naantalin kaupunginhallituksen KKK (kokoomus, keskusta, kristilliset) ryhmän edustajat perustelevat yleisönosastokirjoituksissaan luonnon kauniin Tallipuiston hävittämistä sillä, ettei kauppapaikkaa voi tehdä tarkoitukseen paremmin sopivaan Armonlaakson tien varteen, koska  liittymän paikasta eikä tien rahoituksesta ole vielä varmaa tietoa. Siinäpä se. Naantalin kaupunki eli kirjoittajien puolueet ei ole pitänyt puoliaan.

Edunvalvonnassa pitää olla aktiivinen ja osaava. Naantalin salmen siltaa ja Kuparivuoren tunnelia ei ollut TVL:n suunnitelmissa olemassakaan. Ne tulivat Naantalin ehdotuksesta, Naantali – Turku yhteyden parantamiseksi tiepiiri esitti nykyisen Raisiontien levennystä. Suora tie tuli Naantalin aloitteesta. Vanton eritasoliittymälle ei ollut aikatauluakaan. Nyt se on siellä kaupungin ja maakuntaliiton yhteisponnistuksin.

Luolalan eritasoinen liittymäjärjestely ja sekä Vanto Kaanaan välinen tieosuus ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden kannalta välttämättömiä ja liikennetaloudellisesti  hyvin kannattavia investointeja. Niiden tekemistä pitää kiirehtiä kuten Raision keskustan ja koko E 18 länsipään hankkeita.
Telakat, satamat, jalostamot,  voimalaitokset, matkailukohteet ja kehittyvät elinkeinot yleisesti tarvitsevat hyvän infrastruktuurin kuljetuksiin sekä tietenkin työssäkäyntiliikennettä varten.

Raision ja Naantali ovat nyt vuorossa. Näiden kaupunkien liikenteen toimivuus on koko maakunnan etu. Sitä ei Tunnin junalla hoideta.

Mikko Rönnholm, sd Naantali