Antti Kallio sai Mynämäen kirkkoherran viran

Takana jo kymmenvuotinen ura Mynämäen seurakunnassa

Antti Kallio on tullut kuluvan vuosikymmenen aikana tutuksi Mynämäen seurakuntalaisille pappina. Jatkossa hän toimii kirkkoherrana. Kuva: Mynämäen seurakunta.

MYNÄMÄKI. Turkulainen Antti Kallio (s.1977) valittiin keskiviikkona 30. lokakuuta Mynämäen uudeksi kirkkoherraksi. Kallio sai vaalissa 14 ääntä ja toiseksi tullut ehdokas Valtteri Virta 4 ääntä.

Antti Kallio on työskennellyt Mynämäen seurakunnassa jo 10 vuotta kappalaisena.

– Nyt eläkkeelle jäävä kirkkoherra Tapani Kujala jäi lomalle jo kesällä, ja olen siitä asti hoitanut kirkkoherran tehtäviä viransijaisena, kertoo Kallio.

Seuraavaksi Mynämäen seurakunta avaa haun kappalaisen paikkaan, joka jäi Kallion jäljiltä tyhjäksi.

– Olemme nyt kesästä asti tehneet töitä vajaamiehityksellä, eli kahden papin voimin. Toivotaan, että kolmas pappi löytyy mahdollisimman pian, Kallio kommentoi.

Kymmenen vuoden työuran jälkeen Kallio on tuttu pappi jo lähes kaikille seurakuntalaisille. Siirtymä kirkkoherraksi tuntui hänestä luontevalta. Kovin montaa asiaa hän ei lähde ensitöikseen muuttamaan.

– Suuressa kuvassa entisillä kirkkoherroilla on ollut hyvät visiot ja strategia. Heidän tekemää työtä on hyvä tulla jatkamaan. Luottamushenkilöt päättävät, mitä seurakunnassa tehdään ja työntekijät sitten miettivät, että miten tehdään, Kallio toteaa.

Toki jonkinlaisia muutoksia on tulossa heti ensi vuonna uuden kirkkolain myötä.

– Mutta ne ovat lähinnä teknisiä ja hallinnollisia muutoksia, joilla päivitetään meidän seurakunta vastaamaan uutta kirkkolakia, hän kommentoi.

Mynämäen seurakunta on mukana tuomiokapitulin hankkeessa, jossa pyritään vahvistamaan vapaaehtoisten työpanosta seurakunnissa.

– Mynämäellä vapaaehtoistyö on jo mukavasti aktivoitunut. Seurakuntalaisten aloitteesta täällä on pidetty muun muassa metallimessu ja Yö kirkossa -tapahtuma. Toivon, että seurakuntalaiset edelleen antaisivat aktiivisesti palautetta ja kertoisivat ideoistaan ja toiveistaan, Kallio sanoo.

Mynämäen seurakunnan vahvuudeksi hän mainitsee vakaan ja hyvin hoidetun talouden.

Vapaa-aika tuoreella kirkkoherralla kuluu lukemisen ja liikunnan parissa.

– Pelaan jalkapalloa, mikä on hyvää vastapainoa papin työlle, jossa saa aika paljon istua ja syödä pullaa, hän naurahtaa.

Janica Vilen