Luonnonkosmetiikkaa kaikille ihotyypeille

Oma ihonpuhdistuskakku miehille

Luonkos
Luonkos-luonnonkosmetiikkayrityksen perustajiin kuuluva Jonna Vesterinen esittelee miehille suunnattua Complete-kakkua sekä Delicious-vartalokakkua, jotka kuuluvat lokakuussa lanseerattuihin uutuustuotteisiin. Kuvat: RAGIP ÖNSOY.

HYVINVOINTI. Naantalilainen luonnonkosmetiikkaa kehittävä ja valmistava Luonkos lanseerasi viime kuussa uuden öljypuhdistuskakkusarjan, jossa on uutuutena erityisesti miehille suunnattu ihonpuhdistuskakku. Luonkos on tuonut valikoimaansa myös vartalokakkuja, jotka esiteltiin ensi kertaa I love me -messuilla lokakuun puolivälissä.

Luonkos-luonnonkosmetiikkayrityksen perustajiin kuuluva Jonna Vesterinen valotti puhdistuskakun ideaa Turun Osaava nainen -messuilla 25.–27. lokakuuta: Naantalissa leivotut öljypuhdistuskakut ovat täysin vegaanista lähikosmetiikkaa.
– Tuotteemme sisältävät sataprosenttisesti luonnonaineita. Ei ole säilöntä- tai lisäaineita, vaan jokainen raaka-aine on tarkkaan mietitty. Jokaisella raaka-aineella on jokin tarkoitus puhdistavana ja hoitavana.

Kakku-nimityksen tuotteet saivat herkullisten väriensä ansiosta, sekä siksi, ettei niitä luultaisi äkkiä katsomalla palasaippuoiksi.
– Tuote muistuttaa ulkoisesti palasaippuaa. Aluksi annoimme sille puhdistuspala-nimen, mutta vaihdoimme sen juuri siksi, ettei tuotettamme sekoitettaisi saippuaan. Kakku sopii hienosti, sillä tuote on herkullisen näköinen, Vesterinen toteaa.

Naantalilaisen Luonkosin luonnonkosmetiikkaa.

Puhdistuskakkujen värit tulevat suoraan luonnosta muun muassa tyrnistä, raakakaakaosta, hamppuöljystä, moringa-jauheesta ja koivun hiilestä.
– Miehille suunnatun kakun musta väri tulee koivun hiilestä. Miehekkyyttä on korostettu paitsi freesissä ja mausteisemmassa tuoksussa myös paketin suunnittelussa. Se on myös hyvä two-in-one-tuotteena, sillä sen kanssa ei tarvitse käyttää välttämättä voidetta ollenkaan. Se myös rauhoittaa parranajosta johtuvaa ihoärsytystä, Vesterinen sanoo.

Luonnonkosmetiikan paikallisten tuotekehittäjien tehotiimiin kuuluvat Vesterisen lisäksi kaksi muuta naantalilaista; Miia Leino ja Piritta Fors, jotka tuovat oman ammattitaitonsa kolmen naisen yhteiseen startup-yritykseen. Vuonna 2015 yrityksen perustaneet Jonna Vesterinen ja Miia Leino ovat ammatiltaan meikkaaja–maskeeraajia.
– Alun perin perustimme Miian kanssa luonnonkosmetiikkakoulun, jossa pidimme kursseja kauneusalan ammattilaisille ja yksityisille henkilöille, jotka olivat asiasta innostuneita. Koulutuksilla rahoitimme toimintaa ja kehitimme tuotteita siinä samalla, Vesterinen kertoo.
– Viime kesänä Piritta Fors tuli mukaan. Hän valokuvaajana ja tulevaisuudentutkijana tuo omaa osaamistaan yritykseen muun muassa markkinoinnin, tiedotuksen ja suhdetoiminnan puolella, Vesterinen lisää.

Luonkosin tuotteiden tarkoituksena on voimauttaa ja tuoda esiin käyttäjänsä parhaita puolia.
– ”Ole omanlaisesi kaunis” on ajatusmalli, jota haluamme jakaa eteenpäin. Kosmetiikalla kun yleensä koitetaan peittää virheitä ja parantaa, niin tuotteemme on valmistettu hoitamaan ihoa.

Katariina Mäkinen-Önsoy