Laitilaan kaksi lasten liikunnallista elämäntapaa tukevaa lahjoitusta

Laitilan Jyske
Jyskeen joukkuevoimisteluryhmä Kolibrit oli yksi kaupungintalon aulassa esiintyneistä ryhmistä. Kuva: TUULIA KUJANPÄÄ.

LAITILA. Lasten ja nuorten hyväksi -rahasto luovutti tämänvuotiset lahjoituksensa kahdelle toimijalle rahaston 10-vuotisen historian kunniaksi. 500 euron suuruisen lahjoitussumman saivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Laitilan yhdistys kohdistettuna lapsiperheiden liikunnallisuutta tukevaan välineistöön ja Laitilan Jyske ry lasten joukkuevoimistelutoimintaan.

Lahjoitusten luovutustilaisuus on perinteisesti järjestetty Lapsen oikeuksien päivänä tai sen läheisyydessä, eikä perinteestä poikettu tänäkään vuonna. Luovutustilaisuus, joka järjestettiin torstaina 21. marraskuuta Laitilan kaupungintalolla, alkoi Jyskeen joukkuevoimistelijoiden vauhdikkailla esityksillä. Itse lahjoitusten luovutus suoritettiin kaupungintalon kahviotilassa, jossa rahaston perustaja kunnallisneuvos Jukka Alkio piti puheen muistuttaen rahaston periaatteista ja toiveesta kiinnittää entistä enemmän huomiota laitilalaisten lasten ja nuorten asemaan.

Rahasto on perustettu vuonna 2010 silloisen kaupunginjohtaja Alkion esityksestä ja tällöin rahaston tiliä kartutettiin hänen 60-vuotismerkkipäivän rahamääräisistä muistamisistaan. Tänä vuonna Alkion täytettyä 70 vuotta, toiveena oli jälleen saada mahdolliset muistamiset samaiselle tilille. Rahaston sääntöjen mukaisesti sen hoitokunta on vuosittain päättänyt lahjoituksen kohteen ja summan osoitettuna lapsille ja nuorille henkilöille tai yrityksille