Naantalin joulukatu avataan keskiviikkona 27.11.

Mukana Varsinais-Suomen parhaaksi yritykseksi palkittu Muumimaailma

Seutusanomien arkistokuva vuodelta 2018.

NAANTALI. Naantalin joulukatu avataan ja torin joulukuusen valot sytytetään perinteisin menoin taas keskiviikkona 27. marraskuuta. Naantalin Yrittäjien järjestämä tapahtuma alkaa kello 18 ja päättyy noin kello 20.

Vaikka tapahtuma on yrittäjien organisoima, niin sitä on tehty tänäkin vuonna hyvässä yhteistyössä muun muassa kaupungin, Naantalin matkailun ja yhdistysten kanssa, joita on mukana taas tosi kivasti, kiittelee yrittäjien puheenjohtaja Sanna Pennanen.

Tapahtuma alkaa jouluvalojen sytytyksellä ja sen jälkeen kuullaan lyhyet puheenvuorot yrittäjiltä, kaupungilta ja seurakunnalta. Juhlahumun lomassa saadaan ihastella Naantalin voimistelijoiden Tonttuparaatia, jonka päätteeksi joulupukki saapuu lauteille Seutusanomien haastateltavaksi. Naantalin voimistelijat ovat suunnitelleet myös esityksiä ja naantalilaistähti Anamaria Rusi laulaa viimevuotiseen tapaan joululauluja.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa paikalla on myös halikoiria, joita pääsee tapahtuman aikana halailemaan, kertoo Pennanen.

Torilla on tarjolla makkaraa ja joulupuuroa. Lisäksi luvassa on jouluista markkinamyyntiä.

Ainakin karkkia ja partiolaisten joulukalentereita on tulossa, Pennanen paljastaa.

Joulukadun valaistuksesta vastaa tuttuun tapaan Naantalin Energia. Ja yllätykseksi jää, kuka tänä vuonna saa Vuoden Tuikku -palkinnon. Tapahtuman juontaa Seutusanomien päätoimittaja Janica Vilen.

Muumihahmot mukana taas

Palkinnon kävivät vastaanottamassa Pikku Myy, toimitusjohtaja Tomi Lohikoski ja Muumipeikko. Kuvaaja: Markku Vuotila.

Perinteiseen tapaan myös Muumimaailman väki herätellään talviuniltaan joulukadun avajaisia varten. Tänä vuonna hahmot tulevatkin avajaisiin juhlatunnelmissa, sillä Muumimaailma Oy palkittiin lauantaina 16. marraskuuta maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa. Ehdotuksen maakunnallisesta palkinnosta teki Naantalin Yrittäjät.

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, teemapuisto, joka perustuu suomenruotsalaisen kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin luomille rakastetuille muumitarinoille. Teemapuisto perustettiin Muumi-piirrossarjan tuottajan Dennis Livsonin aloitteesta.

Muumimaailma on yksi Suomen merkittävimmistä kotimaisista perhematkailukohteista, jossa vierailee vuosittain noin 200 000 vierasta. Yrityksen liikevaihto on kohonnut alun miljoonasta markasta 7,5 miljoonaan euroon. Kävijöitä on ollut yli 5 miljoonaa. Yritys työllistää ympärivuotisesti 12 työntekijää, ja kesäkaudella töissä on vuosittain noin 200 nuorta.

Yrittäjäpalkinnon vastaanotti Logomossa lauantaina toimitusjohtaja Tomi Lohikoski. Lavalla nähtiin myös rakastetut muumihahmot Muumipeikko ja Pikku Myy.

Kerroin Muumiperheelle menneellä viikolla, että tulemme saamaan merkittävän tunnustuksen. He olivat alkuun hämillään, mutta nopeasti hämmennys kääntyi iloksi ja ylpeydeksi. Samat tunteet kävin itsekin läpi. Satumaailman taustalla on ihan oikea yritys ja on hienoa saada palkinto liki kolmenkymmenen vuoden työn jälkeen, kommentoi Lohikoski tyytyväisenä.