Joulupuukeräys järjestetään Naantalissa, Raisiossa ja Maskussa 23.11.–7.12.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniatyön asiakasperheiden toiveita kerrotaan 21.–26.11.

Joulu on juhla, jolloin monen lapsen haaveissa on löytää paketti kuusen alta. Valtakunnallisen Joulupuu hyväntekeväisyyskeräyksen avulla jaetaan jouluiloa ja tehdään lahjahaaveista totta.

JOULU. Lions Club Naantali-Raisio organisoi yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosastojen sekä alueen muiden LC-klubien kanssa myös tänä vuonna Joulupuukeräyksen. Keräys järjestetään jo kymmenennen kerran. Hyväntekeväisyyskeräys toteutetaan 23.11.–7.12. Ideana on tarjota ihmisille ja yrityksille helppo tapa saada hyvä joulumieli ja levittää sitä eteenpäin.

Hyväntekeväisyysprojekti keräsi viime vuonna Naantalin, Raision ja Maskun vähävaraisille lapsiperheille lähes 3 000 lahjaa ja yli 800 ruokalahjakorttia. Apua jouluilon saavuttamiseksi tarvitaan taas tänäkin vuonna.

– Jouluilon jakaminen oman paikkakunnan lapsiperheille on keräyksen avulla helppoa. Valitse kuusesta mieleinen lahjansaajan kortti (esim. poika 11 v), hanki lahja valitsemallesi lapselle, paketoi lahja ja kirjoita korttiin, mitä lahja sisältää. Kiinnitä kortti lahjaan ja tuo se Joulupuu-keräyspisteeseen 7.12. mennessä, neuvoo LC Naantali-Raisio.

Joulupuun löydät K-supermarket Raisio Centeristä, Raision Myllyn Prismasta, K-supermarket Ukko-Pekasta Naantalista, Naantalin S-marketista, K-market Maskusta sekä Rymättylässä Osuuspankista ja Kahvila Tuulisolmusta.

Lahjojen lisäksi voi joulumieltä jakaa perheille myös ostamalla Joulupuu-kauppiailta ruokalahjakortteja tai valmiiksi pakattuja ruokakasseja.

Lionsklubien ja MLL:n vapaaehtoiset hoitavat lahjojen keräyksen ja lajittelun. Raision, Naantalin ja Maskun sosiaalitoimi sekä seurakuntien diakoniatyö huolehtivat lahjojen jakamisesta perheille.

Joulupuu-keräyksessä yhdistyvät lasten pyyteetön auttaminen, ihmisten henkilökohtainen panos ja aito välittäminen. Joulupuu tuo hyvän mielen lahjojen antajille, keräyksessä mukana olleille tahoille ja ennen kaikkea pienille lahjan saajille perheineen.

Myös seurakunnat keräävät lahjoja

Turun ja Kaarinan seurakuntien diakoniatyön Lahja lapselle -keräys järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Keräyksen avulla toteutetaan diakonia-asiakasperheiden lasten joululahjatoiveita. Tänäkin vuonna noin tuhannen lapsen lahjatoiveet odottavat toteuttajiaan.

Diakoniatyöntekijät keräsivät syksyn aikana lasten 20–50 euron hintaisia toiveita, joita vapaaehtoiset välittävät lahjoittajille arkisin 21.–26.11. klo 11–16 välisenä aikana numerossa 040 341 7660. Lisäksi lahjoittajaksi voi ilmoittautua vaikka vuorokauden ympäri osoitteessa lahjalapselle.fi. Lahjoittajille kerrotaan lapsen ikä ja lahjatoive, sen sijaan lapsen henkilöllisyys säilyy vain diakoniatyöntekijöiden tiedossa. Alle kymmenvuotiaiden toiveet ovat konkreettisia lahjoja, esimerkiksi leluja, kirjoja ja pelejä. Yli kymmenvuotiaat voivat halutessaan toivoa 40 euron hintaista lahjakorttia, minkä hinta voidaan puolittaa kahden lahjoittajan kesken.

Lahjat toimitetaan paketoimattomina joko Diakoniakeskukseen (Puutarhakatu 22) 25.11.–3.12. klo 10–18 (ei viikonloppuna) tai Kaarinan kirkolle (Voudinkatu 2) 25.–29.11. klo 11–18. Vapaaehtoiset käärivät lahjat joulupaketteihin ja kuljettavat ne seurakuntiin.

Yli 10 % prosenttia suomalaisista lapsista elää pienituloisessa perheessä. Esimerkiksi Kaarinan seurakunnan diakonia-asiakkaista yli puolet on lapsiperheitä, ja heistä 80 prosenttia on yksinhuoltajaperheitä.