Uusikaupunkilaisen Ritva Vasaman joulunäyttely Laitilan Maammekaupassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAITILA. Laitilalaisen Maammekaupan taidegalleriaan saapui joulu jo marraskuussa, kun uusikaupunkilaisen Ritva Vasaman jouluisten teosten näyttely Siipien havinaa avattiin yleisölle 11. marraskuuta. Näyttely on esillä aina jouluun saakka.

Ritva Vasama on eläkkeellä oleva lastenohjaaja ja kuvataiteilija. Hän on kuvittanut muun muassa lapsille suunnattuja tarinoita ja tehtäväpalstoja. Vasama tunnetaan naivistisesta taiteestaan, kauniista postikorteistaan ja yksityiskohtaisen tarkasti maalatuista puisista koruistaan. Kansainvälistä arvostusta Vasama on saanut seimillään, joiden hahmot hän on työstänyt luonnosta löytämistään puunkappaleista.

Ritva Vasaman taidetta on ollut Maammekaupassa pienimuotoisesti esillä jo kesästä alkaen, jolloin hänen kauniin värikkäitä korujaan tuli myyntiin Laitilaan. Aivan erityisen joulunäyttelyn järjestäminen herätti jo kesällä Maammekaupan kauppiaan Jarkko Knuutilan mielenkiinnon.

Maammekauppa on monesta muusta ostoskohteesta poikkeava paikka monessakin suhteessa ja mielestäni meillä on lupa ja jopa velvollisuus tehdä tänne täysin ostoskeskuksista poikkeava joulun tunnelma. Ritva Vasaman jouluinen näyttely oikein puhaltaa tänne juuri oikeanlaisen joulun hengen, Knuutila iloitsee.

Ritva Vasama toteaa nauttineensa aina joulusta, onhan hän itsekin joulun lapsi. Maammekaupan näyttelyssä esillä on useita enkeliaiheisia töitä, jotka ovat ihastuttaneet jo vuosikymmenet katsojia. Enkelitöiden lisäksi näyttelyssä on luonnollisesti muutama seimi.

Maammekaupan pelkästään Suomessa valmistettuun tavaraan erikoistunut myymälä sijaitsee aivan Laitilan keskustassa ja on auki maanantaista lauantaihin. Esillä olevat teokset ovat myös myynnissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA