Hääpukuliike Unelma avasi Myllyn alueella

Se ekologisempi hääpukuliike Unelma toivottaa asiakkaansa tervetulleiksi Raisioon. Myös makutuomarit ovat tervetulleita sovitukseen, joka on monelle morsiamelle tunteellinen hetki.

RAISIO. Raision Tuotekadulla avattiin 4. marraskuuta Hääpukuliike Unelma. Annukka Viitanen perusti yrityksen viime vuoden marraskuussa Kaarinaan. Nyt se on siirtynyt uudelle omistajalle ja uudelle paikkakunnalle. Yrittäjäksi ryhtyi raisiolainen Mirjam Stenroos, jonka omat häät ovat vielä tuoreessa muistissa.

– Hääpuvun sovitus oli ihana kokemus. Jännitin mennä liikkeeseen ja ajattelin, etten saa mitään mekkoa päälle, mutta kävikin niin, että heti ensimmäinen mekko oli täydellinen. Se oli plus-mallistosta ja ompelijakin oli vaikuttunut, kun näki, miten pystyin puvun kantamaan. Sitä ennen ajattelin, että on klisee, että morsian tietää kyllä, kun oikea puku tulee kohdalle, mutta niin se vain on!

Useimmilla muilla ensimmäinen puku ei kuitenkaan ole se oikea.

– Monilla on tarkka ajatus siitä, millaisen morsiuspuvun haluaa, mutta se oma toive ei välttämättä sovikaan yhtään oman vartalon muotoon. Lähes aina käy niin, että kaikista sovitetuista puvuista matkaan lähteekin se, jota myyjä on ehdottanut, Stenroos kertoo.

Erityisen tästä morsiuspukuliikkeestä tekee se, että kaikki puvut ovat käytettyjä.

– Suurin osa on ollut päällä yhden kerran. Käytettyjen morsiuspukujen myynnissä tärkeintä on se, että ne vie mahdollisimman nopeasti pesulaan ja sieltä nopeasti myyntiin. Otan myyntiin vain alle neljä vuotta vanhoja pukuja, sanoo Stenroos.

Sellainenkin tapaus on sattunut kohdalle, että asiakas osti Unelmasta puvun, kävi sen kanssa vihillä ja pesulassa ja toi sen takaisin myyntiin 100 euroa halvemmalla. Ratkaisu osoittautui taloudellisemmaksi kuin vuokraaminen.

Käytettyjen pukujen hinnat vaihtelevat 190–950 euron välillä. Pienin koko on 32 ja suurin 48, tosin nyörityksen avulla moni 48-kokoinen puku menee 52-kokoisellekin. Suurin osa on valkoisia, mutta myös muutama värikäs puku löytyy. Valikoimassa on pian sata pukua.

– Pitsi- ja merenneitopuvut ovat nyt kysytyimpiä. Hihoja kysytään koko ajan enemmän. Ja paljon menee nyt sellaisia keijumaisia, kevyitä, maanläheisiä ja herkkiä pukuja, kertoo Stenroos.

Vastapainona toki on niitä pukuja, jotka painavat useita kiloja lukuisine kerroksineen.

Stenroos on tähän saakka työskennellyt hotelli- ja ravintola-alalla, ja työelämään hänen piti palata hoitovapaalta vasta ensi vuonna, mutta toisin kävi. Yrittäjyydestä hänellä on hyvä käsitys.

– Mieheni, äitini ja veljeni ovat kaikki yrittäjiä, joten olen nähnyt, mitä yrittäjyys voi olla parhaimmillaan ja pahimmillaan, hän naurahtaa.

Kesähäitä varten Stenroos neuvoo tulemaan ostoksille heti alkuvuodesta.

– Lähes aina puku pitää käyttää ompelijalla, ja siihen kannattaa varata muutama kuukausi.

– Taitavia ompelijoita kyllä riittää, mutta kaikilla ei ole tiloja, joissa voisi ommella morsiuspukuja. Valkoinen puku vaatii tietynlaiset puhtaat ja niin isot tilat, että puvun saa levitettyä, Stenroos muistuttaa.

Janica Vilen