Joulu alkaa Raisiossa tänään 27.11.

JOULU. Raision Kirjastotalon joulunavaus on koko perheelle suunnattu perinteinen tapahtuma keskiviikkona 27.11. kello 16 alkaen.

Tunnelmaa nostattavat Friisilän alakoulun musiikkiluokkalaiset kello 18. Illan aikana musiikkia soittavat lisäksi Pommarin bändikerholaiset. Joulunavaukseen kuuluu myös askartelu Hannelen ja Tainan kanssa. Pieniä jouluihmisiä ohjaavat Sanna ja Joonas klo 16–17.

Satunurkassa jouluisia tarinoita lukee Joonas kello 17 alkaen. Lisäksi NuoLi-palvelupisteessä järjestetään jouluisia tonttukisailuja.

Joulunavaukseen kuuluvat tietenkin myyjäiset, joissa on mukana useita paikallisia käsityöläisiä. Myyntipöydät notkuvat keramiikkaa, villasukkia, koruja, myssyjä ja monenlaisia muita käsitöitä vaikka lahjapakettiin.

Viimeisen tiedon mukaan joulupukki on raivannut kalenteriinsa tilaa ja saapuu paikalle Korvatunturilta. Glögiä ja pipareita on tarjolla kaikille kävijöille.

Raision kaupungintalon joulukuusen valot sytytetään niin ikään tänään 27. marraskuuta. Kuusi tulee tänä vuonna Inkoisista, ja sen on lahjoittanut Tero Laakso. Kuusi on noin 30 vuotta vanha, ja sillä on pituutta 16 metriä.

Torstaina 28.11. valaistava torin kuusi on puolestaan 7-metrinen, ja se tulee Jouko ja Pirjo Laakkoselta Kerttulasta. Molempia kuusia valaisee 450 lamppua.