Sarjakakkonen oli liikaa Loimulle

Kuva: Tuomas Pelto / Raision Loimu.

LENTOPALLO. Raision Loimu sai torstai-illaksi vieraita Suomen lentopallohuipulta, kun Vammalan Lentopallo Sastamalasta, Lentopalloliigan toisena majaillut joukkue tuli hakemaan sarjapisteitä Kerttulan liikuntahallista. VaLePan reissu olikin tuloksekas, sillä se voitti Loimun puhtaasti 0–3 (20–25, 16–25, 24–26).

Ottelun alku antoi heti osviittaa siitä, mitä oli tulossa. Sastamalan miehet alkoivat heti murjoa palloja Loimun kenttään, samalla kun Loimun oma peli ei ottanut käynnistyäkseen. Neljän ensimmäisen pisteen aikana Loimu ei saanut ainuttakaan onnistumista ja vieraat karkasivat heti 0–4 -johtoon.

Loimu taisteli erän alun jälkeen hyvin, ja etenkin kotijoukkueen hyökkäyspeli oli lupauksia herättävää. Loimun kannalta oli kuitenkin valitettavaa, että VaLePan hyökkäyspeli oli vielä pykälän verran tehokkaampaa, ja vieraat vievätkin erän ansaitusti pistein 20–25.

VaLePan Mikko Esko ratkaisijana

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta paremmin, mutta kun VaLePan konkaripassari Mikko Esko päätti kääntää erän joukkueelleen, hän sen myös teki. Entinen maajoukkuepassari teki nopeaan tahtiin pari pistettä suoraan toisesta kosketuksesta ja oli tehokas myös syöttöruudussa ässäsyötöllään. Pistetehtailun lisäksi Esko teki liki täydellisesti sen, mitä varten hän joukkueessaan on – jakoi joukkueensa iskijöille millimetrin tarkkoja passeja. Vierasjoukkue karkasikin lopulta ylivoimaiseen erävoittoon pistein 16–25.

Kolmannessa erässä VaLePa lähti jälleen heti erän alkuvaiheilla karkuteille, mutta Loimu ei luovuttanut. Kotijoukkue viritteli pariinkin kertaan todella vahvan kirin ja onnistui jopa horjuttamaan sastamalalaisten vahvaa vastaanottopeliä. Kirivaihde ei kuitenkaan tuottanut erävoittoa, vaan kovemman rutiinin omaava VaLePa vei ottelun kolmannen erän pistein 24–26 ja siten koko ottelun puhtaasti erävoitoin 0–3.

Kentän kuningas oli eittämättä VaLePan passari Mikko Esko. Loimun paras pistemies oli yleispelaaja Tamir Hersko.

Marko Vuosjoki