Ura Basket eGameStars on nyt kahden voiton putkessa

Isänpäiväviikonloppuna pelataan tämän syksyn kiinnostavin kotiottelu

Ura Basketin joukkueen ryhmähenki näkyy myös parketilla. Kuvaaja Ville Vuorinen.

Kaarinalainen Ura Basket on saanut edustusjoukkueelle oman operatiivisen johtajan ja uuden yhteistyökumppanin e-urheilun puolelta. Kausi on alkanut lupaavasti, vaikka budjetti onkin korisliigan pienin.

KORIPALLO. Viime vuonna koripallon mestaruussarjaan noussut kaarinalainen Ura Basket eGameStars on aloittanut kautensa kahdella tappiolla ja kahdella voitolla. Seuraavaksi luvassa on vieraspeli Joensuussa 19. lokakuuta Kataja Basketia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan Littoisten Monitoimitalolla keskiviikkona 23. lokakuuta Lahti Basketballia vastaan. Se on Uran viimeinen peli Littoisissa tällä kaudella. Sen jälkeen kaikki loput pelit pelataan Turun Palloiluhallissa, johon katsojia mahtuu moninkertainen määrä.

Syksyn odotetuin kotiottelu pelataan isänpäivän aattona, lauantaina 9. marraskuuta, kun vastaan tulee Salon Vilpas, joka varmasti tuo fanit mukanaan. Tiivistä tunnelmaa on siis luvassa.

Uraa kolmatta kautta valmentava Kristian Palotie uskoo joukkueeseen.

Meillä on koko korisliigan matalin budjetti, mutta todella hyvä ryhmähenki, mikä näkyy myös parketilla, hän kehuu.

Pelaajista yli puolet on oman seuran kasvatteja. Valmentaja kehottaa pitämään silmällä erityisesti nuoria kykyjä Trey Niemeä ja Stephaun Branchia.

Trey Niemi on 1998 syntynyt nuori kundi, joka valittiin viime vuonna vuoden tulokkaaksi. Olen koutsannut häntä jo pienestä asti. Kun siirryin Ura Basketiin, hän tuli Helsingistä mukana, Palotie taustoittaa.

Stephaun Branch taas on yksi sarjan parhaita, ellei jopa paras ulkomaalaispelaaja, Palotie jatkaa.

Ensi viikolla joukkue matkaa Joensuuhun.

Pitkä reissu on luvassa. Peli on äärimmäisen hankala jo siksi, että pelaajat joutuvat istumaan yli kahdeksan tuntia bussissa. Lisäksi Katajalla on korisliigan parhaat ulkomaalaisvahvistukset vastassa. Mutta kyllä me omiin mahdollisuuksiin uskotaan, Palotie sanoo.

Kalle Partanen operatiiviseen johtoon

Kalle Partanen on edustusjoukkueen uusi operatiivinen johtaja.

Edustusjoukkue on saanut kauden alussa operatiivisen johtajan, jonka vastuulle kuuluu muun muassa joukkueen arjesta huolehtiminen, kotiotteluiden järjestäminen ja yhteistyökumppaneista huolehtiminen. Pestiä hoitaa urheilujohtamista opiskellut tradenomi Kalle Partanen.

Suurin osa Partasen työkokemuksesta on jalkapallon parista. Viimeiset neljä vuotta hän toimi Paimion Hakan toiminnanjohtajana.

Olen ollut aina urheilumies. Koripalloa olen seurannut, kuten muitakin lajeja. Tykkään oikeastaan kaikesta urheilusta. Ura Basketin pelejä olen käynyt katsomassa pari matsia vuodessa, hän kertoo.

Ura Basketin edustusjoukkue toimii oman osakeyhtiön alla. Seuran muusta toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja.

Tapio Suominen selostaa kotiottelut

Tällä kaudella Ura Basketin kotiottelut on katsottavissa myös Elisa Viihteestä. Ottelut selostaa pitkän linjan urheilutoimittaja Tapio Suominen, jonka työpanokseen Partanen on ollut todella tyytyväinen.

Kaikesta näkee, että hän on ammattilainen. Hän tietää kaikista pelaajista uskomattoman paljon. Tällaiselle vanhan liiton ihmiselle se Suomisen ääni sopii otteluun täydellisesti. Vaikka hänellä on selostamisesta kahden vuoden tauko, niin lopputulos vaikuttaa siltä, kuin ei taukoa olisi koskaan ollutkaan, Partanen kehuu.

Koripallo onkin juuri se laji, jonka parissa Suominen on toimittajan uransa aloittanut 1980-luvulla. Hän on pelannut korista itsekin aikanaan Raisiossa.

Mutta jos kotikatsomoissa pääsee nauttimaan monikameralähetyksestä Tapio Suomisen selostuksella, niin riittääkö väkeä hallille?

Varmasti. Juniorit paukuttaa rumpuja ja hallissa on hyvä tunnelma. Koripallo on kiva laji katsoa paikan päällä, kun koreja tulee joka minuutti. Tunnelma pysyy korkealla koko ajan. Lisäksi täällä on väliaikakilpailuja, että saadaan tapahtumasta mielenkiintoinen, Partanen vastaa.

Koripallo on myös siitä kiva laji, että katsojarakenne on monipuolinen. Helsingissäkin Seagullsin pelissä oli miehiä ja naisia yhtä paljon. Jalkapallon puolella tuntui miehet olevan aina enemmistönä, Partanen jatkaa.

Lisäksi kotiotteluita vauhdittaa Ura Basketin uusi yhteistyökumppani eGameStars, jonka myötä liigaotteluiden yhteydessä pelataan myös eSports-turnauksia.

Janica Vilen