Sauvon Vahtisten vanha kansakoulu korjataan kulttuurikeskukseksi

Kulttuurikeskus Vahtisten vanha koulu
Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry remontoi Vahtisten vanhasta kansakoulusta kaikkien yhteisen kulttuurikeskuksen. Kuva: Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry.

SAUVO. Leader Varsin Hyvä on päättänyt tukea Sauvon Elävän Kulttuurin Seura (Selku) ry:n Kulttuurikeskus Vahtisten vanha koulu -investointihanketta 15 000 eurolla.

– Nyt kun rahoitus on saatu, alkaa tarkempi suunnittelu hankkeen toteutumiseksi. Kyse on väliaikaisrahoituksen ja talkootyön järjestelyistä, Selku ry:n puheenjohtaja Matti Moilanen kertoo.

Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ry on vuodesta 1986 lähtien toiminut kulttuuriyhdistys, joka ylläpitää ja kehittää monipuolista kulttuuritoimintaa kaikenikäisille. Voimakkaimmin yhdistys toimii teatterin saralla, mutta yhdistys järjestää myös konsertteja ja monitaiteellisia tapahtumia.

Kulttuurikeskus Vahtisten vanha koulu -hankkeessa halutaan luoda Vahtisten vanhasta kansakoulusta kuntalaisten kulttuurikeskus, jossa on tilat teatterin tekemiselle, käsityökursseille, museotoiminnan huoltotiloille sekä huonekalujen entisöinnille.

Korjaushankkeen tarkoitus on saada rakennuksen välttämättömät korjaustyöt tehtyä ja lisäksi parantaa tilojen toimivuutta.

– Rakennuksen kannalta räystäskourujen uusiminen on varsin kiireellinen tehtävä, kourut vuotavat ja vesi valuu seinille. Tämä tehdään mahdollisuuksien mukaan jo tänä syksynä. Koulun energiatehokkuutta on tarkoitus parantaa lämpöpumpuilla ja myös tämä työ on tarkoitus tehdä tämän syksyn aikana, Moilanen sanoo.

– Julkisivun kunnostus on ensi kevään tehtävä. Seinä puhdistetaan ja irtoava maali poistetaan, jonka jälkeen seinä voidaan maalata. Tämä tapahtuisi ensi kevään ja kesän aikana ja vuodelle 2021 jää toisen päädyn kunnostus, joka myös skrapataan ja maalataan. Valmista pitäisi olla tältä osin syksyllä 2021, lisää Moilanen.

Katariina Mäkinen-Önsoy