Riitta Komusta Pyhärannan kirkkoherra

PYHÄRANTA. Pyhärannan kirkkovaltuusto valitsi perjantaina 11. lokakuuta Pyhärannan uudeksi kirkkoherraksi Riitta Komun. Vaalissa annettiin 13 ääntä, joista Komu sai 12. Yksi äänesti tyhjää. Komu toimii tällä hetkellä Jyväskylän Kristillisellä opistolla opettajana.

Komu on syntynyt vuonna 1959 ja hän on työskennellyt pappina seurakunnassa viimeksi 90-luvulla. Sen jälkeen on kulunut pitkä tovi opetustehtävissä.

On minulla ollut papin työhön sellainen tietty kutkutus jo vähän aikaa. Ihan mielelläni annan vielä kokemukseni seurakunnan käyttöön. Sinänsä olin yllättynyt, että minut valittiin, sillä eläkeikään ei ole enää pitkä aika, hän kommentoi valintaansa.

Pyhärannassa Komu on käynyt vain kerran viime keväänä, kun hän halusi tutustua paikkaan, johon oli hakemassa.

Iso muutoshan tästä tulee, kun pitää täällä Jyväskylässä saada asunto myytyä. Sitten pitää selvittää, onko Pyhärannassa tarjolla vuokra-asuntoja vai pitääkö etsiä muualta, hän toteaa.

Vapaa-aikanaan Komu tykkää liikkua luonnossa ja mökkeillä.

Pyhärannassa kirkkoherran tehtäviä hoitanut Sami Tolvanen on puolestaan valittu Euran kirkkoherraksi.

Tässä on nyt ensin kuukauden valitusaika. Luulisin, että vaihto päästään tekemään vuoden vaihteessa, Tolvanen arvio.

Euran seurakunta on Tolvaselle tuttu jo entuudestaan.

Olin siellä pappina ennen kuin tulin Pyhärantaan hoitamaan kirkkoherran sijaisuutta. Alun perin minun piti tulla tänne vuodeksi, mutta lopulta olinkin täällä yli kaksi vuotta, Tolvanen kertoo.

Janica Vilen