LOIMUN HYVÄ TAISTELU RIITTI VIERASPISTEESEEN SAVOSTA

Hurrikaani saapuu Raisioon vierailulle kauden ensimmäiseen paikallisotteluun keskiviikkona

LENTOPALLO. Raision Loimu oli matkustanut perjantaina Varkauteen kohdatakseen Savo Volleyn siellä lauantaina. Joukkueet tarjosivat 645 katsojalle värikästä ja hyvätasoista lentopalloa täyden viiden erän verran. Vaikka loimulaiset pääsivät kertaalleen jo tuulettelemaan ottelun voittoa, vei isännät voiton nimiinsä voittamalla tiukan viidennen erän ratkaisupalloissa kolme tärkeää pallorallia peräkkäin. Ottelun loppunumeroisi kirjattiin 3–2 (21–25, 27–29, 25–20, 25–19, 18–16) kotivoitto.

Loimun aloitus Varkauden liikuntatalossa oli väkevä. Tahtipuikkoa heilutti erityisesti brassihakkuri Windson Ferreira, joka oli selvästi viikolla Villi kortti -tv-ohjelmassa onnistuneesti esiintynyttä Lelu Ojansivua paremmalla pelipäällä. Windson johdattikin 16 pisteellä Loimun yksi sarjapiste takataskussa 2–0 johdossa pitkälle erätauolle. Toinen erä oli varsin erikoinen, sillä joukkueet etenivät tilanteesta 15–15 erän jatkopalloille ja loppuun asti ollen jokaisessa pisteluvussa tasatilanteessa. Erikoinen kaava murrettiin vasta tilanteessa 27–28, kun Windson torjui Loimulle erän ratkaisseen kahden pisteen eron Savo Volleyhin.

Pitkän erätauon jälkeen Savo Volley sai vähän nostettu pelinsä tasoa ja Loimulla oli vaikeuksia vastata siihen. Laitapelaajat Ojansivun johdolla pääsivät paremmin peliin mukaan ja tehoja alkoi tulla. Samalla Savo Volley sai syötöillään Loimun vastaanoton ja passipeliä pyörittäneen Joel Laakson enemmän vaikeuksiin. Toinen ja kolmas erä menivät kotiyleisön riemuksi Savo Volleyn nimiin ja ottelun ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

Viidennen erän alku oli tasainen ja viimeisiin palloihin lähdettiin tasatilanteesta 13–13. Ensimmäiset neljä erää erinomaisesti pelannut Windson oli viidennessä erässä vaikeuksissa, mutta joukkueen kapteeni Tamir Hershko otti joukkueen reppuselkäänsä ja johdatti taistelua tehden peräti 7 pistettä. Savo Volleyn ratkaisijaksi nousi kokenut maajoukkueratsu Antti Siltala, joka teki viidenteen erään yhden pisteen Hershkoa vähemmän. Loimulla oli viidennessä erässä kolme ottelupalloakin, joista ensimmäinen päättyi hakkuri Lelu Ojansivun leveään hyökkäykseen, jonka jälkeen loimulaiset ryntäsivät jo kentälle juhlimaan, mutta valitettavasti Loimun torjunta oli ollut tilanteessa verkossa ja ottelua jatkettiin jälleen tasatilanteesta. Toisessa ottelupallossa hyvän ottelun muutoin pelannut Blake Leeson astui aloitussyötöllään takarajan päälle. Vieraiden viimeiseksi jääneen ottelupallon hoiti isännille Antti Siltala, joka torjui vielä ottelun viimeiseksi jääneessä pallossa Windsonin hyökkäyksen ja vapautti kotijoukkueen voitontanssiin tulostaulun heijastaessa 18–16 lukemia.

Loimun yleispelaaja Kasimir Vuorinen oli ottelun jälkeen ymmärrettävän harmistunut, mutta käänsi katsettaan positiivisesti jo tulevaan:

– Aina se harmittaa, kun ottelu kääntyy noin, mutta ei paineta päätä pensaaseen, vaan jatketaan kovaa työntekoa, hän toteaa.

Vuorisen jälkeen lehdistötilaisuudessa ääneen päässyt Antti Siltala nosti kuvainnollisesti hattua Loimun kovasta työnteosta ja taistelusta.

Loimu taistelee seuraavan kerran Mestaruusliiga-pisteistä keskiviikkona, kun Hurrikaani saapuu Raisioon vierailulle kauden ensimmäiseen paikallisotteluun, jossa on liigapisteiden lisäsi jaossa tuttuun tapaan myös seurojen oman Varsinais-Suomen herruudesta kertovan Siljan Maljan pisteitä.