Ruskolle tunnustusta pesäpallon eteen tehdystä työstä

Ruskon pesäpallokenttä
Varsinais-Suomen Pesiksen palkitsemisgaalaan osallistuivat Ruskon kunnanjohtaja Kari Lehtinen ja Ruskon Pallon Lauri Nikulainen. Taka-alalla Ruskon uusi pesäpallokenttä, jonka ansiosta kunta sai tunnustusta pesiksen edistäjänä. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

Varsinais-Suomen Pesis palkitsi Ruskon Pallon Lauri Nikulaisen Vuoden poikanuorisotuomarina ja Ruskon kunnan Pesiksen edistäjänä.

RUSKO. Varsinais-Suomen Pesiksen palkitsemisgaalassa 27. syyskuuta Rusko oli vaikuttavasti esillä, kun Pesiksen edistäjä -palkinto luovutettiin Ruskon kunnalle. Lisäksi Ruskon Pallon 16-vuotias Lauri Nikulainen palkittiin Vuoden poikanuorisotuomarina.

– Olen aloittanut pesäpallon harrastamisen Ruskon Pallossa 9-vuotiaana. Tuomarointi on tullut mukaan vähän niin kuin itsestään, sitäkin olen tehnyt pian viisi vuotta. Seuroissa järjestetään tuomarointikoulutuksia, joita on yleensä kerran vuodessa, Nikulainen kertoo.

Nikulainen on ehtinyt tuomaroida pelejä Ruskon lisäksi Mynämäellä, Pöytyällä ja Turussa muun muassa nuorisoleireillä. Kesällä hän toimi tuomarina myös Hyvinkään nuorisoleirillä, jossa kisattiin poikien ja tyttöjen kilpasarjoissa.

– Poikanuorisotuomarin titteli tuli varmasti Hyvinkäällä heinäkuussa käytyjen pronssiottelujen ansiosta. Ensi vuonna toimin tuomarina naisten maakuntasarjan peleissä, hän toteaa.

Tuomaroinnin ohella Nikulainen pelaa itsekin pesäpalloa.

– Viime kaudella pelasin Turku Pesiksen C-pojissa. Ensi kaudeksi pyrin Pöytyän Urheilijoiden riveihin. Alun perin olen Ruskon Pallon kasvatteja, sillä olen asunut ja käynyt peruskoulun Ruskolla, tällä hetkellä Turussa lukiota käyvä Nikulainen sanoo.
– Rusko on tarjonnut hyvät lähtökohdat harrastukselle. Täällä on ollut mainiot puitteet, jotka vain paranivat, kun kunta panosti uuteen pesäpallokenttään, Nikulainen kiittelee.

Ruskon kunta pesiksen edistäjänä

Ruskon kunnan edustajana gaalassa oli kunnanjohtaja Kari Lehtinen, joka vastaanotti Varsinais-Suomen Pesiksen myöntämän Pesiksen edistäjä -palkinnon. Vaikuttimena palkinnon saamiselle toimi erityisesti Ruskopäivien yhteydessä avajaisiaan viettänyt pesäpallokenttä, joka rakennettiin Maunun koulun yhteyteen.

Kunta on rakentanut määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti liikuntaolosuhteitaan kaikkia kuntalaisia palvelevaksi. Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi kesäkuussa 47 000 euron suuruisen valtionavustuksen Ruskon kunnalle kentän perusparannukseen.

– Vireille asia tuli viime vuonna, suunnittelu- ja valmistelutyöt käynnistettiin keväällä, hiekkatekonurmi asennettiin kesällä ja kentän vihkiäisiä pidettiin elokuun lopulla. Kentän kustannukset ovat kokonaisuudessaan noin 130 000 euroa, joten varsin merkittävästä investoinnista on kyse, Lehtinen kertoo.

Uusi kenttä on sen kokoinen, että se palvelee niin juniorien kuin aikuistenkin pelejä. Hiekkatekonurmelle saadaan poikittain kaksi junnukenttää ja pitkittäin täysimittainen kenttä sekä naisten että miesten otteluihin.

Panostukset liikuntaan ja hyvinvointiin eivät kuitenkaan rajaudu vain kuntakeskuksen alueelle, vaan järjestelmällistä työtä olosuhteiden parantamiseksi on tehty myös Vahdon kunnanosassa.

– Vahdolle valmistui tänä vuonna 18-väyläinen frisbeegolfrata. Viime vuonna lisäksi uudistettiin Vahdon jääkiekkokaukalo, kunnanjohtaja toteaa.
– Kanta-Ruskon puolella viime vuosien hankkeita ovat olleet muun muassa Maunun koulun viereisen jalkapallon tekonurmen uusiminen ja liikennepuiston avaaminen. Ylipäätään keskustan koulujen ympäristöön on panostettu viime vuosina merkittävästi, kunnanjohtaja lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy