PK-Puu laajensi Raisioon

PK-Puu
PK-Puun toimitusjohtaja Petri Kaskinen esittelee tässä vanhaan taloon tilattua helmalankkua, joka tulee kivijalan päälle. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

YRITYSUUTISET. Vehmaalla vuonna 1994 perustettu rakennustarvikeliike PK-Puu avasi näyttelytilan Raision uudelle yritysalueelle viime viikonloppuna. Toimitusjohtajana perheyrityksessä toimii Petri Kaskinen.
– Kaiken kaikkiaan meidän neljässä toimipisteessä työskentelee 24 henkeä, joista 2–3 työntekijää tulee toimimaan täällä Raisiossa, hän kertoo.
– Tulimme näyttelytilan avauksella lähemmäksi asiakkaitamme, joita on paljon Turun talousalueella ollut tähänkin asti. Sijainti on ihanteellinen valtatie 8:n varressa, hän lisää.

Uuteenkaupunkiin liike avattiin neljä vuotta sitten ja Taivassaloon yhdeksän vuotta sitten.
– Olemme kuuluneet Rautanet-ketjuun yhtä kauan kuin Taivassalon myymälä on ollut olemassa, Kaskinen sanoo.

Vehmaalla 25 vuotta toiminut yritys aloitti sahaus- ja puunjalostustoiminnalla, josta se on kasvanut laajalti palvelevaksi rakennustarvike- ja puutavarakaupaksi.
– Perheyritys syntyi alun perin maatalouden sivuelinkeinoksi, kun omaa metsää alettiin jalostaa kenttäsirkkelillä rakennusmateriaaliksi. Tänä päivänä Vehmaalla toimii edelleen höyläämö ja maalaamo. Tilaukset myös kuljetetaan sieltä tänne, sillä täällä meillä ei ole varastotiloja, Kaskinen toteaa.

Puurakentaminen nosteessa

Petri Kaskisen mukaan puu on erittäin suosittu rakennusmateriaali.
– Se on kestävä materiaali monin tavoin, sekä ympäristön että käyttökestävyytensä kannalta.

PK-Puu tuottaa tilauksesta pintamaalattua puuta asiakkaan tarpeen mukaan. Lisäksi he ovat höylänneet erikoislistoja siitä lähtien, kun he ostivat turkulaisen Nakolinnan koneet neljä vuotta sitten.
– Pääraaka-aineemme on kotimainen puu. Vahvuutenamme alalla näen juuri erikoistumisemme puumateriaaliin palvelevan höyläämön konseptilla. Lisäksi pienempänä toimijana pystymme olemaan hyvin ketterä palvelussamme, Kaskinen kertoo.

Asiakkaita PK-Puulla on laidasta laitaan yksityisistä kuluttajista aina valtakunnallisiin rakennusyrityksiin asti.

Katariina Mäkinen-Önsoy