Kaarinalaisen Sibel Kantolan kuvitukset kirjan kansissa ja näyttelyssä

Sibel Kantola
Järven rannan jättiläinen on kirjailija Ian Bowien ja kuvittaja Sibel Kantolan syksyllä 2019 ilmestynyt lastenkirja. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

KIRJALLISUUS. Mökki Galleriaa Kaarinassa pitävän Sibel Kantolan lokakuun alussa ilmestynyt Järven rannan jättiläinen -kirja toimii jatko-osana vuonna 2017 julkaistulle Taikametsän mörkö -kirjalle. Molemmissa teoksissa seikkailevat Matias Maahinen ja Pörri Peikko.

– Jatkotarina on vähemmän pelottava kuin edeltäjänsä, ja sopii näin ollen aivan kaikenikäisille lukijoille. Ennen kaikkea Järven rannan jättiläisessä on kyse ennakkoluuloista ja ystävyydestä, Kantola kertoo.

Kirjan tarina kertoo siitä, miten pienetkin voivat tehdä isoja asioita.

– Pienet voivat opettaa isompiaan, kuten tässä tapauksessa tutut sankarimme yrittävät opettaa jättiläistä uimaan. Ystävällisillä teoilla on sitten yllättävä vaikutus jättiläiseen ja sitä kautta myös muihin taianomaisen maailman asukkaisiin, Kantola toteaa.

Järven rannan jättiläisen on kirjoittanut turkulaiskirjailija Ian Bowie, jonka kynästä syntyi myös Taikametsän mörön tarina.

– Bowien kirjoitustyyli on hauska ja kiinnostava, juuri sellainen, että kuvittajalle jää paljon tilaa ja vapautta hahmojen luomistyöhön. Ateljeetani ympäröivät metsät ovat toimineet inspiraationa kirjan kuvitukselle, lisää Kantola.

Kantolan Järven rannan jättiläinen -kirjaan tekemiä alkuperäisiä kuvituskuvia on nähtävillä lokakuun ajan Kaarina-talon toisessa kerroksessa. Kaikki kuvat ovat syntyneet taiteilijan ateljeessa, Mökki Galleriassa, joka sijaitsee Kaarinan Rauhalinnassa. Mökki Galleriassa järjestetään Järven rannan jättiläinen -satutuokioita marras–joulukuussa.

Historiallisessa kulttuurimaisemassa, Rauhanlinnan kartanon ja luonnonsuojelualueen tuntumassa sijaitseva 1800-luvulla rakennettu Mökki Galleria tunnetaan vanhempien paikallisten asukkaiden keskuudessa Aallon mökkinä. Vuonna 2017 mökki sai korjattuna uuden elämän tunnelmallisena galleriana ja Sibel Kantolan ateljeena.

Katariina Mäkinen-Önsoy