Nousiaisten kunnan suurimmat hankkeet päästään viimein aloittamaan

Nousiaisissa allekirjoitettiin maanantaina 14. lokakuuta kunnan historian suurimpien rakennushankkeiden urakat. Liikuntahallin urakkasopimuksia allekirjoittamassa JK Networks Oy:n Kari Kujala, Airon Oy:n Hannu Alho, Isokouvola Oy:n Petri Isokouvola, SRV Rakennus Oy:n Heikki Kallio sekä Nousiaisten kunnan edustajat, kunnanjohtaja Teemu Heinonen ja tekninen johtaja Jarmo Rauvola.

Liikuntahallin ja yhtenäiskoulun uudisosan rakennusurakat allekirjoitettiin Nousiaisissa.

NOUSIAINEN. Pitkään valmistelussa olleet Nousiaisten mittakaavassa erittäin suuret rakennusurakat, liikuntahalli ja yhtenäiskoulun uudisosa, pääsevät viimein toden teolla liikkeelle. Hankkeiden rakennusurakat allekirjoitettiin Nousiaisissa maanantaina 14. lokakuuta.

Nousiaisten kunnanjohtaja Teemu Heinonen oli maanantain allekirjoitustilaisuudessa helpottunut ja iloinen mies.

– Hienoa, että rakennustöihin päästään viimein. Näitä hankkeitahan on valmisteltu jo pitkään ennen kuin minä tulin Nousiaisten kuntaan töihin, ja hankkeet ovatkin olleet koko ajan vahvasti tapetilla, totesi Nousiaisten kunnanjohtajana vuoden alusta lähtien työskennellyt Heinonen.

Yhtenäiskoulun uudisosan urakoiden yhteishinta on tarjousten perusteella 6,7 miljoonaa euroa. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt hankkeen alustavan kustannusarvion summalla 9,2 miljoonaa euroa.

Liikuntahallin urakoiden yhteishinta on puolestaan tarjousten perusteella 3,8 miljoonaa euroa. Valtuuston hyväksymässä kustannusarviossa liikuntahallin tavoitehinta-arvio oli 4,6 miljoonaa euroa. Liikuntahallihankkeelle on saatu myös valtionavustusta, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle 750 000 euron avustuksen.

– Nämä hankkeet ovat Nousiaisten kunnan historian suurimmat rakennushankkeet, myhäili Teemu Heinonen maanantain allekirjoitustilaisuudessa.

Koulunkäyntiin pieniä muutoksia

Yhtenäiskoulun uudisosan rakentaminen aiheuttaa vain pieniä muutoksia koulunkäyntiin. Ylioppilaskirjoitusten ajaksi rakennusmelu pyritään pitämään minimissään, ja kotitalous- ja teknisen työn tilat ovat jo siirtyneet uudisosan alta purettavista tiloista moduleihin.

– Kotitalouden ja teknisen työn opetus järjestetään rakennusajan näissä siirrettävissä moduleissa, vahvisti Nousiaisten kunnan hallintojohtaja Riikka Liljeroos.

Molemmat rakennusurakat käynnistyvät purkutöillä. Liikuntahallin alta puretaan pois vanha kunnanvirasto ja tontilla oleva autotalli. Yhtenäiskoulun uudisosaa päästään rakentamaan, kun vanha A-osa – joka sisältää siis vanhat kotitalous- ja teknisen työn tilat – puretaan uuden rakennuksen tieltä pois.

Yhtenäiskoulun uudisosan pää- ja rakennusurakoitsija on Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta Oy, sähköurakoitsija M. Tuomi Oy, putkiurakoitsija Isokouvola Oy, ilmanvaihtourakoitsija Airon Oy ja rakennusautomaatiourakoitsija Caverion Suomi Oy.

Liikuntahallin urakoista vastaavat pää- ja rakennusurakoitsija SRV Rakennus Oy, sähköurakoitsija JK Networks Oy, putkiurakoitsija Isokouvola Oy, ilmanvaihtourakoitsija Airon Oy ja rakennusautomaatiourakoitsija Trentec Team Oy.

Liikuntahallin suunniteltu valmistuminen ajoittuu vuoden 2021 alkuun ja yhtenäiskoulun uudessa osassa koulutyön on tarkoitus alkaa vuoden 2022 alusta lähtien. Rakennustyömaat vaikuttavat keskusta-alueen liikennöintiin ja pysäköintipaikkoihin, joten työmaiden lähialueilla liikkuvien toivotaan olevan kärsivällisiä.

Marko Vuosjoki