Pyhärannan kunnanjohtajasta äänestetään uudelleen

Hallinto-oikeus kumosi kunnanjohtajan valinnan Pyhärannassa. Harri Hiitiön paikasta tullaan äänestämään uudelleen.

PYHÄRANTA. Varatuomari Harri Hiitiö aloitti viime vuoden syyskuussa Pyhärannan kunnanjohtajana. Nyt Turun hallinto-oikeus on kumonnut Pyhärannan kunnanvaltuuston heinäkuussa 2018 tekemän päätöksen.

Kokouksessa valtuuston puheenjohtaja Mervi Puonti (kok.) oli hallinto-oikeuden videotallenteesta tekemän tulkinnan mukaan määrännyt keskustan valtuutetun Pauli Laivon poistumaan kokouksesta iman pätevää syytä. Kuntalain mukaan kokouksesta poistaminen on äärimmäinen toimenpide, johon ei tässä tapauksessa olisi ollut hallinto-oikeuden mukaan tarvetta. Päätöksestä valitti kokouksesta poistettu Pauli Laivo.

Pyhärannan kunnanhallitus käsittelee hallinto-oikeuden päätöstä maanantaina. Päätösesityksessä ehdotetaan, että hallitus esittäisi valtuustolle päätöksen korjaamista ja kunnanjohtajan uutta valintaa niistä hakijoista, jotka ovat edelleen käytettävissä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kuntalehti.