Paimion Leijonienluola lähetetään taas Seutusanomien kautta kotikatsomoihin

PAIMIO. Paimion kaupunki järjestää viime vuosina suuren suosion saavuttaneen Leijonienluolan kolmannen kerran torstaina 14. marraskuuta. Tapahtumassa pääomasijoittajat esittäytyvät Paimiosalissa aamupäivällä ja iltapäivän aikana ennakkoon ilmoittautuneet ihmiset pääsevät esittelemään heille omia yritysideoitaan. Aamupäivän tilaisuus lähetetään suorana Seutusanomien kautta osoitteessa www.turunseutusanomat.fi.

Paimion Leijonienluola tarjoaa yrityksille, pääomasijoittajille, pankeille ja yritysten ostajille tapaamispaikan. Konsepti on rakennettu yritysten näkökulmasta. Tervetulleita ovat startupit, kasvuyritykset ja myynnissä olevat yritykset. Maksuttomaan tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan täällä.

Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi uskoo, että yrittäjät saavat hyvän etulyöntiaseman siitä, mitä he kuulevat aamupäivän aikana.

Yleensä kaikki valtit on pääomasijoittajan käsissä. Mutta nyt kun yrittäjät pääsevät aamupäivällä kuulemaan, millaisiin kohteisiin sijoittajat haluavat sijoittaa, millaiset arvot heidän päätöksiään ohjaa ja minkälaisia osuuksia he ovat kiinnostuneita sijoittamaan, yrittäjät saavat ison edun omaan esitykseensä. Siinä aamupäivän jälkeen ehtii tehdä vielä omaan myyntipuheeseensa viime hetken muutoksia, Ingi sanoo.

Myös Mika Ingi itse on paikalla sparraamassa yrittäjiä esityksiä varten.

En sparraa liikeideaa, vaan lähinnä sitä, mitä kannattaa pääomasijoittajille näyttää. Omalla taustallani ja kahden edellisen vuoden perusteella tiedän jo aika hyvin, mitä haetaan, Ingi toteaa.

Iltapäivän tapaamiset ovat yksityisiä tilaisuuksia, joita ei striimata.

Pääomasijoittajia on Ingin mukaan tulossa paikalle ympäri Suomen. Mukana on esimerkiksi CapMan, jolla on Ingin tietojen mukaan yksinään jo kolme miljardia euroa sijoitettavaa pääomaa.

Mutta paikalla on myös pienille ihan siemen- ja starttivaiheen ideoille sopivia vaihtoehtoja, Ingi lisää.

Myös yrityksiä tavoitellaan paikalle valtakunnallisesti. Mukana on muutama paimiolainenkin yritysidea. Osana projektia Ingi on myös yhdessä Paimion Yrittäjien kanssa kerännyt listaa paikallisista yrityksestään luopuvista yrittäjistä.

Janica Vilen