Mynämäen Maijan ennakkomarkkinointi käynnissä

Mynämäen Maija
As Oy Mynämäen Maija sijoittuu Mietoisten Säästöpankin toimitusjohtaja Ari Jutilan takana olevalle tontille, jolla on jo vuonna 2011 valmistunut samankokoinen kerrostaloyhtiö, As Oy Mynämäen Matti. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

MYNÄMÄKI. Mynämäen keskustaan nousee 23 asunnon 4-kerroksinen hissillinen asuinkerrostalo, As Oy Mynämäen Maija. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi keväänä ja valmistua siitä vuoden päästä.

As Oy Mynämäen Maijan rakennuttajana toimivan Mietoisten Säästöpankin toimitusjohtaja Ari Jutila kertoo, että kohde on nyt ennakkomyynnissä. Kohdetta esiteltiin yleisölle ensi kertaa Mietoisten Säästöpankin kerhotilassa 23. lokakuuta.

– Urakoitsija Jatke Oy on ilmoittanut, että rakentamiseen menisi noin vuosi eli valmista olisi sen mukaan 2021 keväällä.

Uusi kerrostalokohde sijoittuisi toteutuessaan Kleemolankaarelle As Oy Mynämäen Matin naapuriin. Asemakaavan mukainen tontti on jaettu kahteen osaan ja toiselle osalle on jo vuonna 2011 valmistunut 4-kerroksinen asuinkerrostalo.

– Kymmenen vuotta sitten rakennuttamamme Matti saa siis vihdoin rinnalleen Maijan. Historiaan viittaava nimi keksittiin pankin sisäisessä nimikilpailussa. Sitä on jo ehditty kysellä, kun tontti on ollut pankin omistuksessa, että koska aiomme sen rakentaa. Ajattelimme, että nyt voisi olla sopiva hetki ainakin koittaa, jospa saisimme tarpeeksi varauksia kokoon, Jutila sanoo.

– Varauksia tulisi olla vähintään puolet, jotta hanke voi lähteä liikkeelle. Kovin kauan emme voi varauksien kanssa odotella, vaan joko lähdetään tai sitten unohdetaan hanke taas vähäksi aikaa, jatkaa Jutila.

Edellisen kerrostalokohteen rakentamisesta on vierähtänyt sen verran aikaa, että on vaikea arvioida, kannattaako hanke Mynämäen kokoisessa kunnassa.
– Rakentaminen maksaa aivan yhtä paljon Mynämäellä ja Turussa. Jää nähtäväksi, muodostuuko kustannuksista liian isot tälle paikkakunnalle, Jutila toteaa.

Jutilan arvion mukaan ei ole kovin yleistä, että pankki toimii kerrostalokohteen rakennuttajana.
– Yleisempää on, että pankki rahoittaa rakentajan, joka tekee talon. Meille on kuitenkin paikallisena pankkina äärimmäisen tärkeää näkyä sillä paikkakunnalla, missä olemme. Tämä on yksi keino luottamuksen kasvattamiseen ja vipinän ja aktiivisuuden luomiseen kunnassa.

– Sijainniltaan kohde on ihanteellinen, siinä on koulu, liikuntapaikat ja terveyskeskus lähellä, Jutila lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy