Piikkiön kirkon uusien urkujen vihkiäiskonsertti pidetään sunnuntaina 20.10.

SEURAKUNTA. Piikkiön kirkon uusien urkujen vihkiäiskonsertti järjestetään sunnuntaina 20. lokakuuta kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy.
Veikko Virtasen urkurakentamon rakentamissa uusissa 20 äänikertaisissa uruissa on otettu mallia 1800-luvun loppupuolen kuuluisan saksalaisen urkujenrakentajan Friedrich Ladegastin uruista, jotka ovat tunnettuja leveästä ja lämpimästä soinnistaan. Uusien urkujen julkisivun tyylillisenä esikuvana on Piikkiön kirkon ensimmäisten, K.G. Wikströmin 1897–1904 rakentamien urkujen julkisivu.

Vihkiäiskonsertissa esiintyvät urkuri Tiina Ilonen ja sopraano Anni Niemelä. Konsertin pääpaino on urkumusiikissa, jota kuullaan monipuolisesti aina barokista meidän aikamme musiikkiin asti. Konsertti huipentuu Johann Sebastian Bachin Passacagliaan c-molli, joka on yksi monumentaalisimmista teoksista, mitä uruille on koskaan sävelletty.