Loimun peleihin voi lainata kausikortin kirjastosta

Altti Koivisto innostui heti, kun Jani Nieminen ehdotti Loimun ja Raision kirjaston välistä yhteistyötä. Koivisto alkoi itse käydä peleissä jo vuonna 1972, kun Loimu pelasi vielä kakkossarjaa Raision kauppaoppilaitoksessa. Hän on myös kirjoittanut Loimun 50-vuotishistoriikin.

Ensin Helsingin Seagulls, sitten Raision Loimu ja perässä moni muu urheiluseura on toimittanut omiin paikalliskirjastoihinsa kausikortteja saadakseen uusia katsojia urheilun pariin.

LENTOPALLO. Raision kirjaston palvelupisteestä voi lainata kaksi Loimun kausikorttia, joilla pääsee maksutta katsomaan Loimu kotiotteluita. Kortit lainataan kirjastotalon palvelupisteestä.

– Ja sinne ne pitää myös palauttaa. Laina-aika on seitsemän vuorokautta. Ajatuksena on, että korteilla voi käydä yhdessä pelissä kerrallaan. Molemmat kortit voi lainata kerralla, jotta saa kaverin mukaan peliin. Netistä pystyy katsomaan, ovatko kortit vapaana, mutta niitä ei voi varata, eikä lainoja voi uusia, Altti Koivisto neuvoo kirjastolta.

Yhteistyökonseptin keksi tänä syksynä koripalloseura Helsingin Seagulls. Raision Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen näki idean tuoreeltaan twitterissä.

– Oikeastaan siltä istumalta laitoin Altille viestiä. Me oltiin heti toisena Suomessa mukana tässä, kertoo Nieminen.

Nyt jo moni urheiluseura on aloittanut samanlaisen yhteistyön.

– Tämänkaltainen toiminta kirjastojen urheiluseurojen välillä tulee varmasti yleistymään. Vaski-kirjastoista TPS salibanbylla ja Turun kirjastolla on nyt vastaava sopimus sekä Uudenkaupungin korihailla ja Uudenkaupungin kirjastolla, jatkaa Koivisto.

Uusia ja erityisesti nuoria katsojia toivotaan

Loimu peleissä käy keskimäärin reilut 600 ihmistä. Nieminen toivoo Loimun saavan kirjastosta lainattavien kausikorttien kautta uusia ja erityisesti nuoria katsojia. Nykyisin katsojien keski-ikä alkaa olla yli 50 vuotta.

– Toivotaan, että sellaiset ihmiset tarttuvat tilaisuuteen, jotka eivät ole ennen peleissä käyneet. Meillä on suurin haaste saada katsomoon uusia ihmisiä. Kun peliin tulee ensimmäistä kertaa, saattaa yllättyä, kuinka mielenkiintoinen tapahtuma on, hän toteaa.

– Kausikortilla ei tarvitse jonottaa lipunmyynnin kautta, vaan sisään saa tulla kausikorttilaisten ovesta. Paikat eivät ole numeroituja, joten istua voi sinne, missä on tilaa, Nieminen neuvoo.

Uudistunut joukkue

Tällä kaudella mielenkiintoa lisää uudistunut joukkue.

– Moni oman kylän vakiokasvo lopetti viime kauteen. Nyt Loimulla on murrosvaihe menossa. Joukkue on tosi uudistunut, ja porukka on potentiaalinen. Käsittääkseni millään muulla seuralla ei ole niin montaa omaa kasvattia joukkueessa kuin meillä, Nieminen taustoittaa.

Uusittu Kerttula palvelee lentopallopahtumia Niemisen mukaan todella hyvin.

– Uusissa selkänojallisissa penkeissä hyvä istua. Toisella puolella on vielä pehmustetut penkit. Sitten on uusi led-screeni, ja kahvioonki on tullut uudistuksia, Nieminen kehuu.

24. marraskuuta tulee vastaan Rovaniemen Lakkapää. Silloin ottelun erätauolla esitellään Loimun junnut. Ja perinteisesti ennen joulua tulee jouluottelu, johon kutsutaan joulupukki paikalle.

Janica Vilen