Amerikkalainen Soulblues laulaja ja huuliharpisti Tad Robinson esiintyy Liedossa

LIETO. Liedon kunnan kulttuuri- ja liikuntatoimi järjestää keskiviikkona 6. marraskuuta klo 18.30 konsertin Lietohallissa. Konsertissa esiintyvät amerikkalainen Soulblues laulaja ja huuliharpisti Tad Robinson ja raisiolainen Swampdog.

Robinsonia pidetään eräänä aikamme johtavana soulbluesin edustajana. Vuonna 1956 syntynyt ja New Yorkissa varttunut Robinson aloitti ammattimaisen muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä. 1990-luvulla ura jatkui blueslaulajana, mutta hän on sittemmin palannut levyillään nuoruutensa suosikkimusiikkiin souliin.

Robinson kertoo, kuinka hän jo koululuokkansa lähes ainoana valkoisena oppilaana tutustui koulutoveriensa opastuksella niin 60-luvun mustan musiikin soulvirtauksiin kuin latinorytmeihin.

Tad laulaa Motownia, Chicago bluesia ja Memphisin soulia vahvalla ja aidolla tavalla. Sen sijaan, että esittäisi omia versioita tuon ajan klassikoista, Robinson pitäytyy laulamaan omia kappaleitaan, jotka on kuitenkin sovitettu vahvasti tuon ajan soul- ja bluestraditioiden hengessä.

Swampdog.

Swamdog taas on Detroitista jo aikoja sitten Raisioon kotiutuneen Roland Wilsonin vetämä rhytm and blues -trio. Wilson on yhtyeen laulusolisti, kitaristi, huuliharpisti ja pääasiallinen laulunkirjoittaja. Bassoa yhtyeessä soittaa Teijo Saarinen ja lyömäsoittimia Kimmo Lilja.

Roland Wilsonin isä oli 1940-luvulla aktiivinen levyttävä ja kiertävä country & western -muusikko Michiganin alueella. Roland aloitti soittamisen jo synnynkaupungissaan, mutta hänen omaksi lajikseen valikoitui blues.

Swamdogin ohjelmisto on sulava sekoitus afroamerikkalaista perinnettä: työväenlauluja, bluesia, gospelia ja rockia.