Merimaskun kuntoportaat ovat nyt käytössä

108 askelmaa kunnon kohottamiseen

Moninkertainen Suomen mestari Kauko Kuneinen sai kunnian nousta ensimmäisen virallisen porrasnousun, seuranaan Merimaskun Ahdon junioreita.

Merimaskun Ahdon menestynein urheilija, Kauko Kuneinen, nousi ensimmäisenä kuntoportaiden huipulle. Miehellä on palkintokaapissaan 13 Suomen mestaruutta – kahdeksan ampumajuoksusta ja viisi ampumahiihdosta. Valaistus portaisiin saadaan vielä syksyn aikana.

NAANTALI. Merimaskun kuntoradalla vietettiin pienimuotoista urheilujuhlaa sunnuntaina 6. lokakuuta, kun urheiluseura Ahdon rakennuttamat kuntoportaat avattiin virallisesti. Ensimmäisen nousun kuntoportaiden huipulle teki Merimaskun Ahdon menestynein urheilija Kauko Kuneinen seuranaan Ahdon junioreita.

– Kova treeni, eikä tarvitse edes juosta – kävellenkin portaiden nousu on hyvää kuntotreeniä, totesi Kuneinen 108 askelman jälkeen.

Kuneisen nimitys Ahdon menestyneimmäksi urheilijaksi on varmasti ansaittu, sillä miehellä on palkintokaapissaan 13 Suomen mestaruutta – kahdeksan ampumajuoksusta ja viisi ampumahiihdosta. Mies itse otti nimityksen vastaan hyvin vaatimattomasti.

– Menestyneimmän titteli on kyllä iso kysymysmerkki, naurahti Kuneinen.

Suomen mestaruuksista mikään yksittäinen kisa ei ole noussut Kuneisen listalla muita ylemmäksi, mutta omat hyvät suoritukset ovat olleet kohokohtia miehen uralla.

– Aina kun sai aikaan puhtaan ammunnan, kilpailusta jäi oikein hyvä fiilis, kertoi Kuneinen.

Vuoden mittainen projekti

Merimaskun Ahdon puheenjohtaja Marika Lineri iloitsi Merimaskun kuntoradan monipuolistumista harjoittelupaikkana.

Kuntoportaat valmistuivat varsin nopeasti, sillä alkusysäys hankkeelle tehtiin vuosi sitten.

– Kaikki lähti siitä, kun syksyllä 2018 Merimaskun Facebook-ryhmässä Anne-Maj Palmgren julkaisi kuvan kuntoportaista ja totesi, että olisipa hienoa, jos Merimaskussakin olisi tällaiset, kertoi Ahdon puheenjohtaja Marika Lineri.

Merimaskun Ahto paikallisena urheiluseurana ja liikuttajana olikin luonnollinen hankevetäjä.

– Olimme yhteydessä Naantalin kaupunkiin ja tavoitteenamme oli aloittaa rakentaminen tämän vuoden keväänä.

Rakentaminen hieman viivästyi, sillä kuntoportaille oli Merimaskun kuntoradan maastossa monta paikkavaihtoehtoa.

– Halusimme löytää täydellisen paikan, joten sijaintia harkittiin tarkasti. Täydellinen paikka löytyi lopulta huhtikuussa, ja yhteistyökuvioiden ratkettua rakentaminen alkoi elokuussa.

Portaat myös valaistaan

Kuntoportaat, joissa on siis 108 askelmaa, valmistuivat lokakuussa.

– Valaistuksen rakentaminen on vielä kesken, mutta halusimme pitää avajaiset, koska portaat ovat käyttövalmiit. Valaistus on tulossa vielä tämän syksyn aikana, kertoi Marika Lineri.

Avajaispäivä oli Ahdolta hyvin järjestetty, sillä paikalla oli seuran johtoväen ja juniorien lisäksi muun muassa porrasharjoitteluvinkkejä antanut Sari Tammelin. Tapahtumaan osallistuneille, noin viidellekymmenelle kiinnostuneelle, oli tietenkin tarjolla treenivinkkien lisäksi mehua ja grillimakkaraa.

– Oli mukava nähdä, että kuntoportaat kiinnostavat ihmisiä, iloitsi Marika Lineri avajaisten yleisömäärästä.

Kuntoportaat ovat hyvällä paikalla Merimaskun kuntoradan varrella. Portaille on kuntoradan parkkipaikalta opastus, ja matkaa parkkipaikalta portaille tulee muutama sata metriä.

Marko Vuosjoki