Martin kirkossa 3.11. maksuton konsertti lapsille: Prinsessa ja sikopaimen

SEURAKUNTA. Prinsessa ja sikopaimen on H. C. Andersenin Sikopaimen-tarinaan pohjautuva barokin ajan musiikin värittämä musiikkisatu, joka esitetään nyt ensimmäistä kertaa Martinkirkossa 3.11.2019 kahtena eri näytöksenä klo 13.30 ja 15.

Konsertti on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille sekä alakoulun 1.–4. luokkalaisille, mutta on mukavaa seurattavaa aivan kaikenikäisille.

Opettavainen tarina kertoo nirsosta ja koppavasta prinsessa Annelista sekä häneen rakastuneesta prinssi Urmaasta, jota pinnallinen Anneli ei huoli sulhasekseen tämän tuotua hänelle vääränlaisia kosintalahjoja. Urmas naamioituu köyhäksi sikopaimeneksi ja saa lopulta Annelin ymmärtämään, että elämässä oikeasti tärkeitä asioita ei voi mitata rahassa.

Musiikki ja tarina kietoutuvat konsertissa kiehtovaksi kokonaisuudeksi, jossa kertomuksen tärkeillä asioilla on kaikilla oma musiikillinen teemansa. Yleisökin pääsee osaksi konsertin kulkua muun muassa hoviväen roolissa taputtaen sekä tanssien.

Prinsessa ja sikopaimen -konsertissa esiintyvät Anni Elonen (viulu), Louna Hosia (sello ja jouhikko) sekä Julia Tamminen (cembalo ja urut). Konsertin kesto on noin 35 min ja siinä kuullaan musiikkia muun muassa Charpentierilta, Vivaldilta, Landilta, Lullylta, Bachilta ja Uccelinilta.