Avoneuvola käynnistyy Uudessakaupungissa

Tavoitteena entistä matalampi kynnys ja helppous asioinnille

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin neuvolassa alkaa marraskuun alussa avoneuvola-kokeilu. Avoneuvolan tavoitteena on tarjota asiakaslähtöistä ja joustavaa asiointia kaikille äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille. Kokeilun kesto on neljä kuukautta, jonka jälkeen arvioidaan palvelun käyttöä ja sen tarpeellisuutta ja saavutettavuutta.

Avoneuvola on avoinna tiistaisin kello 14.30–15.30 ja siellä voi asioida ilman ajanvarausta. Se on tarkoitettu nopeaan asiointiin, kuten puuttuvan rokotuksen antamiseen, verenpaineen mittaamiseen, kasvukontrolliin, näkö- tai kuulokontrolliin, sikiön sydänäänten kuunteluun tai ajan varaamiseen, mikäli puhelimessa asiointi on hankalaa.

Avoneuvola ei ole tarkoitettu sairaan lapsen hoitoon tai siihen liittyvien todistusten hakuun.

Mikäli arvelet asioinnin kestävän yli 10min, varaa aika normaaliin tapaan terveydenhoitajalta, neuvotaan Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista.

Nopeaan ja helppoon asiointiin sopii myös käytössä oleva Neuvola chat.

Sieltä saa nopeasti vastauksen mieltä askarruttavaan pulmaan. Chatissä ei ole henkilövarmennetta, jonka vuoksi se ei sovellu omien tai lapsen henkilökohtaisten tietojen käsittelyyn tai ajanvaraukseen. Chat löytyy Uudenkaupungin nettisivuilta neuvoloiden alta, sote-palveluista vinkataan.