Kauppakeskus Skanssi sai Vuoden kaupanteko -palkinnon

Tärkeimpänä kriteerinä vastuullisuus

TURKU. Turun kauppakamarin kauppavaliokunta on myöntänyt Vuoden kaupanteko -palkinnon Kauppakeskus Skanssille, joka on ottanut toiminnassaan erityisesti huomioon vastuullisuuden.

Kauppavaliokunnan jäsenistä koostuva raati valitsi palkinnonsaajaksi Skanssin, sillä se on jo rakentamisvaiheestaan lähtien tehnyt pitkäjänteistä työtä erityisesti ympäristön huomioon ottamisessa.

Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen tärkeimpänä kriteerinä oli vastuullisuus. Voittajakandidaatteja läpikäydessämme huomasimme, että monilla kaupan alan yrityksillä on kyllä paljon erilaisia vastuullisia toimintatapoja, mutta niistä ei välttämättä viestitä ulospäin. Kauppakeskus Skanssi on paitsi toiminut vastuullisesti, myös viestinyt yleisölle systemaattisesti toimistaan, toteaa kauppavaliokunnan puheenjohtaja ja Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen.

Skanssin kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme kertoo olevansa otettu huomionosoituksesta. Vastuullisuus on toiminnan keskiössä monella osa-alueella.

Olemme erittäin otettuja tästä huomionosoituksesta pitkäjänteiselle työlle Skanssissa. Vastuullisuus on ohjannut Skanssin toimintaa alkumetreistä saakka – jo kymmenen vuoden ajan. Jo rakentamisen aikana meillä huomioitiin ja minimoitiin tietoisesti ympäristövaikutuksia, ja nyt käytönaikana sitä tehdään edelleen aktiivisesti tuomalla esimerkiksi uudistuvan teknologian myötä parannuksia käyttöön, hän kertoo.

Skanssi otti aurinkoenergian käyttöönsä ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa. Kauppakeskuksen katolle asennetut aurinkopaneelit tuottavat vuodessa noin 60 MWh sähköä. Skanssissa sijaitsee myös Euroopan suurin kauppakeskukseen toteutettu geoenergiaratkaisu.

Vastuullisuus on Skanssissa viime vuosina laajentunut vahvemmin myös sosiaalisen vastuun puolelle.

Yhteistyökumppaniemme myötä olemme päässeet kehittämään muun muassa matalan kynnyksen lapsiperhepalveluja sekä yhteistyöverkostoja uniikkiin kauppakeskusympäristöön, Hurme iloitsee.