Suomen Musiikkiteatteri tulee Turkuun marraskuussa kahdella esityksellä

Vasara ja Nauloja on syväluotaus Gösta Sundqvistin elämään ja musiikkiin.

Vaikka ABBA on pysytellyt poissa estradeilta ja studiosta yli 30 vuotta, sen kultainen kimallus ei ole hiipunut minnekään. Pian siitä saadaan nauttia myös Turussa. Golden ABBA Shown jälkeen Suomen Musiikkiteatteri esittää Turussa Gösta Sundqvistin ja Leevi and  he Leavingsin humoristiseen maailmaan pohjautuvan Vasara ja nauloja -musikaalin.

TEATTERI. Legendaarisen Abba-yhtyeen ikimuistoiset hitit valtaavat Turun Sigyn-salin lauantaina 9. marraskuuta kello 19. Ruotsalainen ABBA on edelleen yksi suosituimmista yhtyeistä, jonka ajatonta musiikkia rakastavat kaikenikäiset kuulijat. Nyt Abban tarina on mahdollista kokea uudelleen.

Upeat laulajat, tanssijat ja huippuorkesteri saavat aikaan sellaisen ilotulituksen, että katsojat pääsevät keskelle Abba-huumaa. Golden ABBA Showssa näet Suomen eturivin esiintyjät, jotka tulkitsevat moniäänisesti huikeita ABBAn hittejä sellaisella taidolla, ettei se voi olla viettelemättä katsojaa mukaansa, lupaa Petri Lairikko Suomen Musiikkiteatterista.

Abba-nelikkona nähdään Voice of Finland -voittaja Siru Airistola, Turun Kaupunginteatteristakin tuttu musikaalitähti Reeta Vestman, tangokuningas Marko Lämsä ja neljällä oktaavilla varusteltu tamperelaislaulaja Olli Kärki.

Show sisältää upeaa koreografiaa sekä glamoröösejä asusteita. Tanssijoina taiteilevat Tukholman tanssi-ja sirkusakatemiastakin oppia hakeneet Juuli Välimaa sekä Oona Leinonen.

Suomen musiikkiteatteri esittää marraskuussa Turussa Golden Abba Shown.

Vasara ja nauloja

Musikaaliretkelle Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin humoristiseen maailmaan pääsee niin ikään Sigyn-salissa lauantaina 23. marraskuuta kello 19. Vasara ja nauloja -musikaali on aivan uusi esitys Göstasta ja Leavingsistä.

Suurmenestys, Raparperitaivas-musikaali, antoi esimakua, ja nyt mennään vielä pidemmälle Göstan maailmaan, kertoo Lairikko.

Gösta Sundqvist on todellinen suomirockin suurmies, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Hänen kappaleistaan muun muassa Mitä kuuluu Marja-Leena, Teuvo, Poika nimeltä Päivi, Kyllikki ja Pohjois Karjalaan ovat klassikkoja, jotka kiteyttävät humoristisella tavalla suomalaista arkitodellisuutta.

Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta on jäänyt suurelle yleisölle salaperäiseksi hahmoksi. Mutta Vasara ja Nauloja -esitys tuo tähän asiaan muutoksen. Vasara ja Nauloja on syväluotaus Gösta Sundqvistin elämään ja musiikkiin, toteaa Lairikko.

Göstaa esittää lähes autenttisesti hänen näköisensä ja oloisensa mies, AJ Keskinen. Esityksessä kuullaan Göstan mietteitä hänen elämästään: nuoruudesta, jalkapallosta, talonmiehenä olosta, kappaleiden synnystä ja maailman menosta – göstamaisella huumorilla höystettynä.

Esityksessä kuullaan kaikki Leevi and the Leavingsin suurimmat hitit.

Suomen suurin musikaaleja tuottava teatteri

Suomen Musiikkiteatteri on Tampereella toimiva Suomen suurin musikaaleja tuottava teatteri, jossa yhdistyvät huipputason musikaalit, showt ja konsertit. Suomen Musiikkiteatteri on myös Suomen suurin kiertueteatteri.

Toteutamme vuoden aikana noin 100 esitystä suurissa konserttitaloissa ympäri maata, kertoo Lairikko.

Janica Vilen