Ahorinteentien Autokorjaamo viettää yksivuotispäiviään

Ahorinteentien Autokorjaamo
Ahorinteentien Autokorjaamoa Ruskolla pyörittävä Raghuvinder Singh Romana asentaa tässä juuri opetuspoljinta asiakkaan autoon. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

RUSKO. Ruskon Aholassa autokorjaamoa pitävä Raghuvinder Singh Romana on toiminut alalla 35 vuotta. Hänen nykyinen yrityksensä, Ahorinteentien Autokorjaamo, täyttää marraskuun alussa vuoden. Sitä ennen hän pyöritti pitkään Savonlinnassa AD-ketjuyritystä.
– Nyt olen yksityisyrittäjä ja työllistän ainakin toistaiseksi vain itseni. Uuden yrityksen tunnetuksi tekeminen ottaa aikansa, mutta hyvin tehty työ alkaa näkyä asiakastyytyväisyydessä ja kanta-asiakkuuksiakin pikkuhiljaa syntyä, Romana kertoo.
– Asiakaspalveluumme kuuluu, että kuljetan asiakkaan hänen toivomuksensa mukaan lähimmälle linja-autopysäkille, kotiin tai vaikka ostoksille siksi aikaa, kun auto on korjattavana, lisää Romana.

Romana päätti vaimonsa kanssa muuttaa Savonlinnasta Turun seudulle, koska heillä on yhteistä historiaa tältä alueelta.
– Halusimme muuttaa lähemmäs Helsingissä asuvia lapsiamme. Turku kuitenkin houkutti pääkaupunkia enemmän. Tämä on sillä tavalla tuttua seutua meille entuudestaan, että työskentelimme vaimoni kanssa Liedossa 80-luvulla hetken aikaa. Ruskosta sen sijaan emme tienneet mitään etukäteen, hän sanoo.

Yrittäjän tie on kulkenut Intiasta Suomeen 1970-luvun lopulla.
– Minulla oli hinku ulkomaille. Ajattelin alun perin hakea töihin Ruotsiin, mutta onnellisten sattumien kautta päädyin tänne, tapasin vaimoni ja asettauduimme pitkäksi ajaksi Savonlinnaan, Romana toteaa.

Romana opiskeli autosähköasentajaksi Intiassa. Sen jälkeen hän on suorittanut muun muassa täydentävän oppisopimuskoulutuksen sekä viimeisimpänä hybridi-kurssin Turussa.
– Huollan ja korjaan kaikki yleisimmät automerkit henkilöautoista pienpakettiautoihin. Teen sähkötöiden lisäksi pienhitsaustöitä.

Syksyllä varataan enimmäkseen kausihuoltoja.
– Tähän aikaan kannattaa tarkistuttaa öljyt ja muut nesteet. Lisäksi renkaanvaihto on pian ajankohtaista, Romana jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy