90-vuotias harmonikkataituri Veikko Ahvenainen konsertoi Paimiossa perjantaina

PAIMIO. Paimion kaupungintalon Paimiosalissa esiintyy perjantaina 25. lokakuuta kello 19 alkaen harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen. Noin kaksi tuntia kestävässä konsertissa esiintyvät myös Ahvenaisen vaimo Carina Nordlund, Saija Saarinen Turusta sekä Paimion opiston harmonikkakerho. Konsertin lippuja myydään vain ovelta.
Konsertti liittyy syyskuussa 90 vuotta täyttäneen Ahvenaisen kiertueeseen, joka huipentui Finlandia-talossa 5.10. pidettyyn juhlakonserttiin.
Veikko Ahvenaisen taiteilijaura on hämmästyttävä ja vailla vertaa. Hän soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Takana on lähes 5000 soolokonserttia mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, entisessä Neuvostoliitossa ja monissa Euroopan maissa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa ja uusia sävellyksiä sekä levytyksiä tulee tasaiseen tahtiin.  Presidentti Tarja Halonen on palkinnut hänet arvostetulla Pro Finlandia-mitalilla vuonna 2010.
Tuleva konsertti sisältää musiikin ikivihreitä säveliä vuosien varrelta ja Veikon parhaita levytyksiä ja sovituksia. Luvassa on unohtumaton huippuilta mestarisoittajien seurassa.
Väliajalla julkistetaan Veikon 90v-Juhla-albumi. Kolmen levyn kokoelma sisältää 70kpl  mestarin parhaita levytyksiä vuosilta 1955–2019. Uransa aikana hän on levyttänyt huikeat 1067 kappaletta.  Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.
Kaupungintalon aulakahvio palvelee sekä ennen konsertin että väliajalla. Konsertin järjestelyissä ovat mukana Paimion opisto ja Paimion kulttuuripalvelut.