Pekka Simojoki konsertoi lauantaina Naantalissa

NAANTALI. Pitkään odotettu Majataloilta järjestetään Naantalin seurakuntakeskuksessa lauantaina 26. lokakuuta kello 18 yhteistyössä Naantalin seurakunnan ja Kansan Raamattuseuran kanssa. Odotettavissa on ilta täynnä iloista musiikkia, lämmintä yhdessäoloa ja koskettavia sanoja.

Illan isäntänä toimii ja musiikista vastaa gospelmuusikko Pekka Simojoki yhdessä EtCetera-kuoron kanssa. EtCetera-kuoron tavaramerkkejä ovat afrikkalaisvaikutteinen, vauhdikas musiikki sekä rento tapa esiintyä.

Ensimmäiset sytykkeet majataloillalle löytyvät Namibiasta, Afrikasta, jossa Pekka Simojoki vietti lapsuudessaan yhdeksän vuotta lähetystyöntekijöiden lapsena. Afrikkalaisten iloinen ja mutkaton tapa tulla yhteen, laulaa, viettää aikaa, tarinoida ja joskus tanssiakin teki häneen vaikutuksen.

Majataloillat muotoutuivat Riihimäellä 1990-luvun alussa, jolloin paikkakunnalle muuttaessaan Simojoki tutustui paikkaansa seurakunnassa etsiviin nuoriin aikuisiin. Syntyi kuoro, joka sai nimen EtCetera ja sen pohjalta kasvoi ilta, jonka tavalliset aikuiset ihmiset rakensivat tavallisille aikuisille ihmisille.

Majataloillat ovat vähän erilainen tapa kokoontua, kokea yhteisöllisyyttä ja puhua hengellisistä asioista ihmisten kielellä. Uskon, että jotain tällaista tämän maan kirkoissa tarvitaan tänään, kertoo Pekka Simojoki.

Pekka Simojoki on yksi tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä, joka on ollut tien päällä vuodesta 1979.

Illan puhujavieraana on evankelista Ilkka Puhakka, joka tunnetaan kohtikäyvästä ja värikkäästä tyylistään puhua. Mukana on myös pastori Jukka Jämsén, joka avaa uusia ikkunoita rukouksesta.

Ennen Majataloiltaa Naantalin seurakuntakeskuksessa pidetään Majatalo-seminaari kello 15 alkaen. Pastori Jukka Jämsénin aiheena seminaarissa on armolahjat ja kuunteleva rukous.