Vesa Heinonen tuo kokemusta haileiriin – Kotavuo ja Haikonen rinnakkaislisenssillä joukkueeseen

Vesa Heinonen.

KORIPALLO. Uudenkaupungin Korihait on solminut pelaajasopimuksen laituri-takamies Vesa Heinosen kanssa. Lisäksi kauden 2019–2020 kokoonpano vahvistuu FoKoPo:n Johan Kotavuolla ja Aku Haikosella, jotka pelaavat joukkueessa rinnakkaislisenssillä.

Kaikki kolme pelaajaa ovat todennäköisesti mukana jo tulevana sunnuntaina 8. syyskuuta, kun Korihait pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa amerikkalaisista yliopistopelaajista koostuvaa Go Time Athleticsia vastaan Uusikaupunki Areenalla. Ottelu alkaa klo 17.
Toinen harjoitusottelu kotikentällä pelataan sunnuntaina 22. syyskuuta klo 17. Tuolloin vastustajaksi saapuu miesten 1A-divisioonaa pelaava Kristika Turku.

28-vuotias ja 194 senttinen Vesa Heinonen on ehtinyt ansaita kannuksia Korisliigassa sekä kasvattiseuransa Namika Lahden että KTP:n riveissä. Kaudella 2012–2013 Heinonen palkittiin liigan kehittyneimpänä pelaajana.

Haipaitaan Heinonen siirtyy Saksan Pro B -liigaa pelaavasta Dresden Titansin joukkueesta, jossa hän viimeisteli viime kauden tehoikseen 4,46 pistettä, 2,54 levypalloa ja 1,88 syöttöä ottelua kohden.

Hän kertoo palaavansa muutaman vuoden tauon jälkeen Suomeen hyvillä mielin.

– Hienoa päästä Korihaihin ja takaisin Korisliigaan. Hauska nähdä, miten liiga on näiden vuosien jälkeen muuttunut, Heinonen kommentoi.

Korihaiden päävalmentaja Jordi Juste on tyytyväinen, että kova taustatyö on tuottanut tulosta ja uusi suomalaispelaaja oli mahdollista vielä tässä vaiheessa saada mukaan joukkueeseen.

– Vesa tuo kaivattua kokemusta nuoreen joukkueeseemme. Hän on hyvin monipuolinen pelaaja, joka pystyy ottamaan vastuuta useilla pelipaikoilla, mikä on ehdottomasti yksi hänen vahvuuksistaan. Hän lukee peliä hyvin ja on heittämisen lisäksi erittäin vahvoilla ajotilanteissa, Juste arvioi.

Johan Kotavuo ja Aku Haikonen mukaan rinnakkaislisensseillä

Aku Haikonen.

Forssan Koripoikia 1A-divisioonassa edustavat Johan Kotavuo ja Aku Haikonen tulevat osaksi Korihaiden joukkuetta rinnakkaislisenssin avulla. Molemmat ovat iloisia päästessään mukaan pääsarjajoukkueeseen.

– Innolla odotan, että pääsen pelaamaan Suomen korkeinta sarjatasoa. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja mitata omaa tasoa kotimaan kärkipelaajia vastaan. Hienoa päästä pelaamaan haipaidassa, tuumii Haikonen.

– Mahtavaa päästä kehittämään itseään liigajoukkueen kanssa, saada hyviä harjoituksia ja kovatasoisia pelejä. Hyvällä fiiliksellä siis uuteen kauteen, kommentoi puolestaan Kotavuo.