Raision ja Ruskon yhteinen avoneuvola aloittaa lokakuussa

RAISIO, RUSKO. Raision ja Ruskon neuvoloissa aloitetaan avoneuvolavastaanotot 16. lokakuuta. Avoneuvola toimii keskiviikkoisin klo 8–10 ilman ajanvarausta.

Avoneuvolan vastaanotto kaikille Raision ja Ruskon neuvoloiden asiakkaille on Raision Keskustan neuvolassa, osoitteessa Tornikatu 9. Paikalla on vuoronumerot, joiden mukaan terveydenhoitaja kutsuu asiakkaat sisään.

Avoneuvolaan ohjataan jatkossa kasvu-, näkö- ja kuulokontrollit sekä normaalilla neuvolakäynnillä syystä tai toisesta antamatta jääneet rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Matkalle lähtevien lasten rokotukset voidaan myös antaa avovastaanotolla, jos ikäkausitarkastusta ei ole juuri sopivasti. Mikäli koko perhe on rokotusten tarpeessa, varataan omalle terveydenhoitajalle erillinen aika. Avoneuvolaan voi piipahtaa myös, jos esimerkiksi haluaa tulla punnitsemaan vauvan tai näyttämään jotain pientä näppylää tai napaa.

Influenssarokotukset on tarkoitus varata sähköisen ajanvarauksen kautta omalle terveydenhoitajalle.

Avoneuvolaa ei ole pyhiksi osuvina keskiviikkoina eli joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Toiminta jatkuu vuoden vaihteen jälkeen taas 8. tammikuuta lähtien.

Neuvolat ottavat mielellään vastaan ideoita avoneuvolatoiminnan toteuttamiseen ja kehittämiseen liittyen.