Paattisten Suojakodille saatiin grillikota

Rakennusporukkaa: vasemmalta Erkki Lehtonen (Turku-Åbo), Heikki Mäkelä (Suikkila), Hilkka Mäkelä (Lucia), taaempana Timo Laine (puoliso), Åke Brandt (Suikkila) ja Riitta Heikkilä (Lucia).

Mielenterveyskuntoutusta tarjoava 40 asukkaan Suojakoti sai oman grillikodan taloa ympäröivän kävelyreitin varteen, kun paikalliset leijonat puolisoineen laittoivat hihat heilumaan.

TURKU. Kolme turkulaista lionsklubia, Lucia, Suikkila ja Turku-Åbo lahjoittivat ja rakensivat kesäkuun helteiden aikana Turun Paattisilla sijaitsevalle Suojakodille näyttävän grillikodan ilahduttamaan kodin asukkaita. Luovutusjuhlaa vietettiin torstaina 29. elokuuta. Maalauksen hoitaa ensi keväänä LC Paattinen.

Naisklubin LC Turku / Lucian toimikauden 2018–2019 presidentti Hilkka Mäkelä organisoi rakennusprojektin käytännön järjestelyjä. Tämän kokoluokan projekti tarvitsi mukaansa muita klubeja ja välittömästi neuvottelujen jälkeen mukaan lähtivät miesklubit Turku / Suikkila ja Turku-Åbo. Mukana rahoituksessa oli kotimainen lionssäätiö Arne Ritari noin 50 prosentin osuudella.

Kota valmistui klubien jäsenten ja puolisoiden avulla kahdeksassa päivässä, ja rakentajia ohjasi Suikkilan klubista rakennusmestari-insinööri Åke Brandt.

Onhan vähän toista rakentaa amatöörien kanssa, mutta ryhmä oli taitavaa ja innostunutta ja mielellään tällaisessa ilmapiirissä työtä tekeekin ja työtä ohjaa. Helle vain painoi kohtuuttomasti päälle. Olihan tässä mukana rakentamiseen tottuneitakin. Ryhmähenki ja innostus olivat malliksi kelpaavia, toteaa Brandt myhäilleen.

Myös Hilkka Mäkelä kiittelee hyvää talkoohenkeä.

Grillikodan kokoaminen oli osoitus siitä, ettei yhdessä tekeminen ole kadonnut, vaikka joskus siltä tuntuukin. Tämä oli terapiaa meille kaikille ja yksi meitä totesikin urakan päätyttyä, että hän voi niin henkisesti kuin fyysisestikin entistä paremmin. Tämän tapainen hyväntekeväisyys sopii hyvin Lions-toimintaan, mutta vankan suunnittelun tämä vaatii eikä tämä ollut kevyt urakka, toteaa Hilkka Mäkelä.

Luovutusjuhla suunniteltiin alusta lähtien sellaiseksi, että Suojakodin asukkaat voivat siihen osallistua. Juhlassa soitti haitaria lionpuoliso Seppo Lonnakko ja tarjoilusta vastasi alkaneen toimikauden presidentti Anitta Ronkainen.

Suojakodin johtaja Satu Pajumäki iloitsi lahjoituksesta.

Tämä grillikota on tarkoitus ottaa aktiiviseen asukkaiden käyttöön. Esimerkiksi kylmään aikaan tänne laitetaan lämmintä juotavaa ja asukkaat voivat käydä kävelyreitillään nauttimassa juomasta ja kauniista maalaismaisemasta, hän toteaa.

Suojakotia ylläpitää kristillisiä arvoja kunnioittava säätiö, jonka tarkoituksena on tukea vanhusten, vammaisten ja psyykkisesti sairaiden naisten kristillis-sosiaalista työtä.