Reilu Fiilis -keräys tuotti 12 111,45 euroa

Hope ry:n tiiminvetäjä Arja Heinonen ja vapaaehtoinen Tarja Raita ottivat vastaan Reilu Fiilis -kampanjan potin, jota olivat luovuttamassa Raision Fysioterapian Jari Salonen ja Pauliina Luukkala sekä Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

Vähintään 30 raisiolaista vähävaraisen perheen lasta pääsee taas harrastamaan Reilu Fiilis -varoin. Tämän vuoden potti on nyt luovutettu Hope ry:lle, joka ottaa hakemuksia vastaan.

RAISIO. Raision Fysioterapian, paikallisten urheiluseurojen ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden toukokuussa järjestämä Reilu Fiilis -tapahtuma ja koko vuoden jatkunut samanniminen varainkeruukampanja tuotti yhteensä 12 111,45 euroa. Kaikki varat käytetään lyhentämättöminä raisiolaisten lasten ja nuorten harrastamiseen Raisiossa.

Raision Fysioterapian Pauliina Luukkala ja Jari Salonen lahjoittivat summan keskiviikkona 25. syyskuuta Hope ry:lle, joka vastaa rahojen jakamisesta.

Mukana oli myös Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, joka kiitteli vapaaehtoisia vuolain sanoin:

Ihailen tätä teidän keksimää ideaa ja sitä, miten hyvin kaikki yhteistyökumppanit ovat lähteneet tähän mukaan. Mahdollistatte aivan erinomaisen asian Raisiossa. Sabluuna toimii hyvin ja sitä voidaan edelleen kehittää yhdessä. Tämä on yhteisöllinen kaupunki ja yhdistysten kaupunki. Kiitos kaikille!

Viime vuonna avustuksen sai 23 lasta

Reilu Fiilis -keräys tehtiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Silloin kampanja tuotti 7 810 euroa. Potista pääsi nauttimaan 23 lasta. Lajeja, joihin tukea myönnettiin oli jalkapallo, jääkiekko, uinti, jujutsu, tanssi, cheerleading, sirkus, thai-nyrkkeily ja salibandy.

Pääsääntöisesti yhdellä lapsella maksimiavustus oli 400 euroa. Jos tukea myönnettiin useammalle saman perheen lapselle, summa oli maksimissaan 300 euroa per lapsi. Mutta harkintaa käytettiin ja tullaan käyttämään tänäkin vuonna, lupaa Hope ry:n tiiminvetäjä Arja Heinonen.

Heinonen ehdotti myös, että Ulpukassa voitaisi järjestää oma uimakoulukurssi vähävaraisten perheiden lapsille Reilu Fiilis -varoilla.

Uimataito on niin tärkeä, ja täällä on paljon vähävaraisten lapsia, joilta se puuttuu, hän perustelee ehdotustaan.

Hakukriteerit ennallaan

Haku on nyt auki ja kriteerit ovat ennallaan. Rahaa on jaossa niin kauan kuin sitä riittää.

Harrastustukea voi saada Raisiossa asuva vähintään esikouluikäinen lapsi, jolla ei ole vielä harrastusta tai jonka harrastus on aikeissa jäädä kesken perheen huonon rahatilanteen vuoksi. Jos lapsella on jo yksi maksava harrastus, tukea ei voi saada toiseen. Kampanjan tavoite on, että kaikilla raisiolaisilla lapsilla olisi edes se yksi harrastus. Yhtä lasta tuetaan yleensä maksimissaan kolme vuotta.

Harrastustuesta kiinnostuneet perheet voivat olla yhteydessä Hopeen sähköpostitse: turku@hopeyhdistys.fi Kun harrastustukea hakee, perheeltä pyydetään edellisen kuukauden palkkatiedot. Jos perheellä on vaikka toimeentulotukipäätös tai ulosmittaus, niin kyseessä on selkeä tilanne. Muuten asiaan vaikuttaa moni muukin asia kuin tulot.

Vanhemmilla voi olla ihan hyvät tulot, mutta esimerkiksi niin paljon velkaa, ettei harrastamiseen kertakaikkiaan ole varaa. Erilaisia elämäntilanteita on niin paljon. Vähävaraisuus ei aina ole mikään pitkäaikainen ongelma, vaan kyse voi olla lyhyestäkin kriisistä. Harrastustuen saamiseksi ei tarvitse olla sosiaalitoimiston asiakkuutta, Heinonen täsmentää.

Työ hyvän asian puolesta jatkuu

Raision Fysioterapian väki jatkaa saman projektin parissa edelleen. Nyt kerätään rahaa ensi vuoden pottiin. 22. marraskuuta järjestetään ravintola Juliniassa hyväntekeväisyysillallinen, jossa on kunniavieraana yksi maailman arvostetuimmista urheilukirurgeista Sakari Orava.

Reilu Fiilis -tapahtuma järjestetään taas ensi vuonna.

Vapaaehtoisia kaivataan mukaan, Pauliina Luukkala kannustaa.

Janica Vilen