LOIMU AVAA KAUTENSA KOTIKENTÄLLÄ LAUANTAINA

LENTOPALLO. Kaikkien aikojen maratontaulukon piikkipaikkaa hallussaan pitävä Raision Loimu avaa Mestaruusliiga-kauden lauantaina 28. syyskuuta kello 17 Raisiossa, kun vieraaksi saapuu debyyttikaudellaan liigassa kuudenneksi sijoittunut Akaa-Volley. Loimun viime kauden sijoitus oli viides.

Molemmat joukkueet uudistuivat kesän aikana, Akaa hieman Loimua vähemmän. Akaa hankki kesällä passariosastolle EM-kisoissakin esiintyneen Akseli Lankisen, kun Ville Juntura päätti ripustaa pelitossut naulaan viime kauden päätteeksi. Yleispelaajaosastoa vahvistamaan saapui Eetu Pennanen Ettasta ja keskitorjujaosastolle Aleksi Kaatrasalo Savo Volleysta ja peräti 212 senttiä pitkä Mart Naaber Virosta.

Loimun monivuotisista vakikasvoista useampi pelaaja päätti vaihtaa perhe- ja työkuvioiden vuoksi liigaympyrät vähemmän sitoutumista vaativiin peleihin. Loimu rakensi joukkueen perustan uuden sukupolven loimulaisten varaan. Miesten Mestaruusliigassa harva joukkue pystyy halutessaan pelaamaan pelkillä oman seuran kasvateilla, mutta Loimussa pelaajapolku junioreista pääsarjaan on toiminut hyvin ja tämä on mahdollista. Lahjakkaat omat juniorit ovat vielä piirun verran liian nuoria päävastuunkantajiksi liigassa, joten nuorten lupausten jälkeen kartoitettiin kotimaan pelaajamarkkinat. Kun sieltä ei tarttunut haluttuja kaloja verkkoihin, hankittiin vahvistuksia ulkomailta. Näiden kokeneempien pelaajien tarkoitus on Loimun pelillisen menestyksen mahdollistamisen lisäksi myös nuorten suomalaisten eteenpäin vieminen joukkueen jokapäiväisessä arjessa.

Kasper Vuorisen siirryttyä kentältä sen laidalle valmennustehtäviin, on Loimun ykköskapellimestarin viittaa asetettu Tomi Saarisen harteille. Hänellä on kuitenkin varusmiespalvelus kesken Merivoimissa, joten hänelle tarvittiin rutinoitunut aisapari. Tällainen löytyi Tampereelta, kun Iskussa ja Ducksissa pääsarjauransa pelannut Joel Laakso rekrytoitiin oranssi–mustaan paitaan. Loimuun palaava australialainen Trent O’Dea on maajoukkuekomennuksella lokakuun puoliväliin asti, mutta Loimulla ei ole syytä huoleen, sillä vasta 17-vuotias Eetu Mäki on osoittanut harjoituspeleissä pystyvänsä täyttämään isotkin saappaat. Harjoituspelien perusteella myös Väinö Rahkolta on lupaa odottaa alkavalla kaudella lopullista läpimurtoa liigakentille ja Loimun avaukseen israelilaiskapteeni Tamir Hershkon rinnalle.

Loimu tuo ottelutapahtumaan uusia elementtejä, joihin on haettu vaikutteita kansainvälisiltä kentiltä. Uutuudet liittyvät hallin valaistukseen ja LED-screenin hyödyntämiseen. Loimun avausottelun isäntänä toimii näitäkin uudistuksia mahdollistamassa ollut Raision kaupunki.