Raision Vesi tiedottaa katkoista jatkossa tekstarilla

RAISIO. Raision Vesi Oy on ottanut käyttöönsä tekstiviestipalvelun, joka helpottaa vesikatkoista tiedottamista jatkossa. Huolimatta siitä, että vesihuollon normaali tiedottamisvelvollisuus koskee vain sopimussuhteisia asiakkaita, tekstiviestipalvelu toimii myös taloyhtiöiden asukkaille. Tämä parantaa huomattavasti vesihuollon viestintää kaikille kaupungin asukkaille. Palvelu on asiakkaille maksuton.

Erityisesti huomioitavaa on, että järjestelmän käyttäminen ei normaalisti edellytä asiakkailta minkäänlaisia toimenpiteitä. Järjestelmä hakee numerotiedot julkisista numerotiedustelupalveluista ja tekstiviestit lähetetään näiden perusteella. Lähettäjätietona näissä tekstiviesteissä on aina ”RaisionVesi”.

Mikäli matkapuhelinnumero on salainen, tietoa halutaan jostain muusta sijainnista (esim. omaiset haluavat tietoa jonkun alueen vesikatkoista) tai liittymä on rekisteröity johonkin muualle kuin katkon piirissä olevaan osoitteeseen (esim. yritysliittymät), numero on mahdollista käydä tällöin itse syöttämässä järjestelmään. Se tapahtuu internetissä osoitteessa raisionvesi.ums-asiakasportaali.fi.

Järjestelmä ei korvaa jo tällä hetkellä käytössä olevia viestintämenetelmiä kuten paperitiedotteiden jakamista, internet-sivuja sekä Twitteriä, vaan tulee näiden tiedotuskanavien rinnalle. Järjestelmän kautta viestitään vain suunnitelluista vesikatkoista, äkillisistä vesijohtovuodoista sekä epätodennäköisistä mutta mahdollisista veden laatuun liittyvistä ongelmista. Mikäli käytössä on matkapuhelimen sijasta lankapuhelin, järjestelmä osaa soittaa ja sanella lähetetyn viestin koneäänellä.