Raision uuden tuotantolaitoksen rakennustyöt täydessä vauhdissa

Raision uusi tuotantolaitos 01
Tuotantolaitoksen peruskiveä olivat muuraamassa 9. syyskuuta muun muassa Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä sekä Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen. Peruskiveen muurattiin metallilieriössä Turun Sanomien ja Turun Seutusanomien tuoreimmat lehdet, tiedote, tuote-esite ja euron kolikko. Kuvat: RAGIP ÖNSOY.

Elintarvikeyhtiö Raisio satsaa uudella 45 miljoonan euron tehdasinvestoinnillaan kasvipohjaisiin lisäarvotuotteisiin. Tuotantolaitoksen peruskiveen muurattiin 9.9. Turun Sanomien ja Turun Seutusanomien tuoreimmat lehdet, tiedote, tuote-esite ja euron kolikko.

RAISIO. Elintarvikeyhtiö Raision uuden kasvipohjaisia lisäarvotuotteita kehittävän ja valmistavan tuotantolaitoksen peruskivi muurattiin 9. syyskuuta. 45 miljoonan euron tehdasinvestoinnillaan Raisio Oyj vahvistaa asemaansa kasvipohjaisen ravinnon tuottajana sekä kotimaan että muun Euroopan markkinoille.
– Uudessa laitoksessa kehitettävissä tuotteissa voidaan käyttää monipuolisesti kasvipohjaisia raaka-aineita, joista pääosassa on kaura, Raisio-konsernin viestinnästä ja sijoittajasuhteista vastaava johtaja Mika Saarinen kertoo.

Tehdas valmistuu ensi vuonna ja tuotteita saadaan markkinoille sitä seuraavana. Investoinnilla Raisio vastaa kasvipohjaisen ruoan kysynnän vahvaan kasvuun erityisesti Euroopan markkinoilla.

Usko paikalliseen työhön
Raision uusi tuotantolaitos
Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi muurasi peruskiveen metallilieriön, josta löytyy Turun Sanomien ja Turun Seutusanomien tuoreimmat lehdet, tiedote, tuote-esite ja euron kolikko.

Tuotantolaitoksen työmaa sijoittuu yhtiön tontille niin, että se näkyy Tahvion koululle. Liikennehaittaa se ei kuitenkaan aiheuta, sillä työmaaliikenne kulkee pääportin kautta – kuten aikanaan myös tuotannonaikainen liikenne.

– Hiilineutraalille tehdasalueellemme nousee ketterä ja muokattava tuotantolaitos, joka tukee strategiamme mukaista kasvua. Investointi nostaa Raision kyvykkyydet lanseerata innovatiivisia, kasvipohjaisia tuotteita uudelle tasolle. Olemme jo aloittaneet avainhenkilöiden rekrytoinnit tuotekehitykseen ja tuotantoon, Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi toteaa.
– Uskomme kasvipohjaisen ruuan kasvuun niin Suomessa kuin eurooppalaisilla markkinoilla. Siksi tämä huolella valmisteltu investointi tuo meille raisiolaisille hyvin paljon tulevaisuuden uskoa. Tämä on iso asia koko meidän organisaatiolle sekä kotimaassa että ulkomailla. Kymmenien miljoonien tehdasinvestointeja ei ihan joka päivä Suomessa tehdä, Kuusniemi lisää.

Työpaikkoja ja mainetta Elovena-tytön kotikaupunkiin

Uusi tehdas on Raisio Oyj:n merkittävin investointi vuosikymmeniin.

Raision uusi tuotantolaitos 03
Tuotantolaitoksen peruskiveä olivat muuraamassa 9. syyskuuta muun muassa Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä sekä Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen (etualalla).

– Erityisen hyvillään olemme siitä, että tuotantolaitos rakennetaan yhtiön kotipaikkakunnalle Raisioon, peruskiven muuraukseen osallistunut Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kommentoi.

Kaupunginjohtaja viittasi puheenvuorossaan Raision historiaan varsinaisena myllypitäjänä.

– Vajaa sata vuotta sitten silloisen maatalousvaltaisen Raision alueen jyvät ja viljat tuotiin Raision myllyyn jauhettaviksi. Jonkin aikaa myöhemmin myllystä kehittyi Raision tehtaat. Koska Elovena-tyttö tarvitsi kunnon kotikaupungin, Raision kaupunkikin alkoi kasvaa hyvin voimakkaasti. Kasvun keskeisempiä tekijöitä olivat teollisuustyöpaikat juuri esimerkiksi Raision tehtailla, hän sanoo.
– Tämän mittaluokan investointi on paitsi työllistävien vaikutustensa myötä myös henkisesti hyvin tärkeä Raision kaupungille, hän jatkaa.

Tuotantolaitoksen työllistävä vaikutus täydellä kapasiteetilla tulee olemaan 30–35 henkilöä, joista osa työskentelee tuotekehityksessä. Tehtaan tuotteet tullaan pakkaamaan ympäristöystävällisiin pakkauksiin.

Katariina Mäkinen-Önsoy