Liedon kunnantalon kahvila-ravintola sai uuden yrittäjän ja nimen

Vilja ravintola Lieto
Ravintoloitsija Henrik Ulfstedt pyörittää Liedon kunnantalon ravintola- ja kokoustarjoilupalveluja kahvila-ravintola Viljan nimissä. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

YRITYSUUTISET. Liedossa asuva ravintoloitsija Henrik Ulfstedt perusti kolmannen yrityksensä Liedon kunnantalon yhteyteen. Noin kuukauden toiminnassa ollut henkilöstö- ja tilausravintola on viimeistä silausta vaille valmis.
– Ravintola sai nimen Vilja, koska se kuvastaa kunnan kauniita peltoalueita, ja panostamme kasvisruokiin. Lisäksi se tarkoittaa tahtoa ruotsiksi, joka on toinen äidinkieleni, Ulfstedt sanoo.

Liedon kunta kilpailutti kunnantalon ravintola- ja kokoustarjoilupalveluiden hankinnan toukokuussa.Hankintayksikkö vastaanotti määräajan päättymiseen mennessä kolme tarjousta, joista Ulfstedtin pyörittämä Ab Huli Oy valittiin vastaamaan palveluista.
– Kunta on vastannut ravintolan värimaailmasta, joka sopii mainiosti tarkoitukseemme. Kilpailutusehtojen mukainen sopimus kestää neljä vuotta, johon on lisäksi varattu kaksi optiovuotta, Ulfstedt kertoo.

Ravintola on kokenut joitakin muutoksia.

– Kattoon on asennettu äänieristeitä ja 100-paikkainen sali on saanut uudet huonekalut. Lisäksi keittiötä uusittiin jonkun verran, Ulfstedt toteaa.
– Ensi keväänä laajennamme terassin puolelle. Lisäksi kunnantalon aulaan tulee muutama pöytä ja tuoli. Ravintolan edustan pieneen kokoustilaan saadaan vielä monitori asennettua, lisää Ulfstedt.

Neljän ensimmäisen viikon aikana Vilja kahvila–ravintolassa työ on aloitettu lounas- ja kahvilatuotteilla.
– Olemme auki kunnantalon aukioloaikojen mukaisesta aamusta iltapäivään. Iltaisin ja viikonloppuisin otamme tilauksia. A-luvat ovat vielä tuloillaan, Ulfstedt sanoo.

Ulfstedtin yrittäjyyspolku alkoi vuonna 2011 Hus Lindmanista, joka on Turussa Aurajoen rannassa sijaitseva tilausravintola. Vuonna 2015 hän alkoi pyörittää läheistä Café Fikaa. Nyt on jälleen pyörähtänyt neljä vuotta ja uusi ravintola on juuri auennut.
– Se on täysin sattumaa, että yritykset ovat syntyneet neljän vuoden välein. On tässä välilläkin tullut tarjouksia erilaisista ravintoloista, mutta ei ole sattunut sopivaa kohdalle ennen kuin nyt, Ulfstedt hymyilee.

Viljassa vakituisina työntekijöinä ovat keittiömestari Krista Karhemo ja hovimestari Sanna Pirhonen.
– Hus Lindmanin ja Café Fikan työntekijät tulevat aika ajoin tänne heidän avukseen, Ulfstedt jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy